Slavenības
2022. gada 24. februāris, 18:08

Pazīstamas Krievijas šovbiznesa zvaigznes: "Karam - nē! Tam nekad nevajadzēja notikt..."

Jauns.lv

Pēc Krievijas militārā uzbrukuma Ukrainai sociālajos tīklos parādījušies slavenu Krievijas šovbiznesa personību ieraksti, kuru vēstījums - karam nē. Ar aicinājumiem izbeigt karu dalījušies Valērijs Meladze, Maksims Galkins, Anna Sedokova un citi.  

Emocionālu videovēstījumu publiskojis krievu dziedātājs Valērijs Meladze, uzsverot - tam, kas šobrīd ir noticis, nekad nevajadzēja notikt. Gruzijā dzimušais mūziķis lūdz pārtraukt kara agresiju: "Vēsture kādreiz visu saliks savās vietās. Bet šodien es aicinu jūs, es burtiski lūdzu jūs pārtraukt karadarbību un apsēsties pie sarunu galda. Cilvēkiem ir jāprot sarunāties, viņiem ir dota valoda un citas spējas. Cilvēkiem nav jāiet bojā, un tas ir jāaptur." 

Pārtraukt karu aicinājis arī pazīstamais komiķis un raidījumu vadītājs Maksims Galkins. Viņš savā "Instagram" profilā, kuram ir 9,4 miljoni sekotāju, šodien ievietojis melnu attēlu ar parakstu: "Es jau kopš agra rīta uzturu kontaktus ar tuviniekiem un draugiem Ukrainā. To, ko es jūtu, grūti izteikt ar vārdiem. Kā tas vispār ir iespējams? Karam nevar būt attaisnojuma. Karam - nē!"

foto: ITAR-TASS/Scanpix
Maksims Galkins.

Savas šodienas izjūtas sociālajos tīklos īsi atspoguļojusi arī dziedātāja Kristina Orbakaite. "Tikai mierīgas debesis. Karam - nē!" viņa raksta.

foto: Sergei Karpukhin/TASS/ Vida Press
Kristina Orbakaite.

"Nē - karam. Nē, nē, nē!" šodien sociālajos tīklos raksta Krievijas popzvaigzne Anna Sedokova. Šis karš Kijevā dzimušajai dziedātājai ir divkārt personisks, jo Ukrainā joprojām dzīvo viņas draugi un tuvinieki.

foto: Alexander Shcherbak/TASS/ Vida Press
Anna Sedokova.

Sedokova publicējusi arī melnbaltu foto ar citātu angļu valodā: "Karam - nē! Kā gan mēs varam mācīt saviem bērniem, ka vardarbība neatrisinās viņu problēmas, ja mūsu valdība vienmēr ķeras pie vardarbības, lai risinātu savas problēmas." Instagram īsajos stāstiņos viņa ievietojusi arī sava aizmigušā dēliņa foto ar piebildi, ka nevēlas viņu modināt šādā pasaulē, un paziņojusi, ka atceļ rīt gaidāmās dziesmas pirmatskaņojumu. Sievas ievietoto foto pārpublicējis arī basketbolists Jānis Timma.