foto: NBC
ASV rīkos savu “Eirovīziju”; to vadīs Snoop Dogg un Kellija Klārksone
Amerikāņu reperis Snoop Dogg un dziedātāja Kellija Klārksone.
Mūzika
2022. gada 15. februāris, 13:44

ASV rīkos savu “Eirovīziju”; to vadīs Snoop Dogg un Kellija Klārksone

Jauns.lv

Ar šī gada 21. martu “Eirovīzijas” fani varēs baudīt iepriekš nepieredzētu šovu – ASV dziesmu konkursu, kura formāts veidots pēc Eiropā iemīļotā konkursa parauga.

Amerikāņu dziesmu konkursā (American Song Contest) piedalīsies mūziķi no visiem 50 ASV štatiem, kā arī valsts galvaspilsētas Vašingtonas un piecām ASV piederošām salu teritorijām (Puertoriko u.c.).

Kopumā šovā būs 56 dalībnieki, kas sacentīsies vairākās kārtās. Uzvarētājs tiks noteikts gan ar skatītāju balsojumu, gan žūrijas palīdzību.

Raidījuma vadītāji būs amerikāņu reperis "Snoop Dogg" un dziedātāja Kellija Klārksone.

“Esmu liela Eirovīzijas fane un ļoti priecājos par iespēju iepazīstināt Ameriku ar šo mūzikas fenomenu,” stāsta Klārksone.

Astoņas nedēļas ilgā šova pirmizrāde būs 21. martā telekanālā “NBC”, bet fināls plānots 9. maijā.

Jau ziņots, ka šogad starptautiskais dziesmu konkurss “Eirovīzija” no 10. līdz 14. maijam notiks Turīnā, Itālijā. 2021. gadā uzvaras laurus konkursā plūca itāļu grupa “Måneskin” ar dziesmu “Zitti E Buoni”, kļūstot par hitu visā pasaulē.

Latviju šajā konkursā pārstāvēs grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad”, kas 12. februārī svinēja uzvaru atlases konkursa “Supernova 2022” finālā.

Kā "Supernova 2022" finālā noritēja cīņa par biļeti uz "Eirovīziju"

gallery icon
103

"Eirovīzijas 2021" uzvarētāji - Itālijas pārstāvji "Maneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni"

gallery icon
43