Mūzika
2022. gada 10. janvāris, 11:44

"Man patīk sevi salauzt," - Markus Riva jau astoto reizi cierē tikt uz Eirovīziju

Marta Martinsone

Jauns.lv

Daudziem Eirovīzijas faniem atmiņā ir atlases veterāns Markus Riva, kas šogad veiksmi izmēģinās nu jau astoto reizi pēc kārtas. Viņš stāsta, kāpēc ir tik neatlaidīgs ceļā uz savu mērķi pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šogad dalībai Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" pusfinālā izvēlēti 16 dalībnieki, kuri 5. februārī televīzijas tiešraidē sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Viens no dalībniekiem, kurš dēvējams par īstu "Supernovas" veterānu, ir Markus Riva, īstajā vārdā Miķelis Ļaksa.

Markus Riva konkursa "Supernova 2018" pusfinālā

Markus Riva konkursa "Supernova 2018" pusfinālā.

gallery icon
24

Viņš konkursā "Supernova" ik gadu startējis jau kopš tā pirmsākumiem. Arī pirms "Supernovas" mūziķis regulāri piedalījās Eirovīzijas nacionālajās atlasēs, tomēr līdz lielajai skatuvei viņam šo gadu gaitā tā arī nekad nav izdevies nokļūt. Vairākkārt piedaloties konkursā, lielākais panākums līdz šim ir divas reizes iegūtā otrā vieta.

Kad tika paziņoti šā gada "Supernovas" pusfinālisti, tostarp arī Markus Riva, sociālajos tīklos daudzi ķērās pie jokošanas par mūziķa kārtējiem centieniem tikt līdz Eirovīzijas lielajai skatuvei. Sarunā Jauns.lv mūziķis stāsta par savu vēlmi atkal un atkal piedalīties šajā dziesmu konkursā. “Mans galvenais mērķis, tāpat kā līdzšinējos gados, ir lielā cerība uzvarēt. Protams, nekad mēs nevaram zināt, kā sastāsies zvaigznes.

Taču neko nedarot un nepiedaloties, es šim mērķim nevaru pietuvoties. Protams, vieglāk būtu pirst uz dīvāna un neko nedarīt.  

Nenoliegšu, ka šogad, pirms pieņēmu lēmumu par dalību šajā konkursā, manī bija šaubas. Bija doma – varbūt izlaist vienu gadu? Bet nē… Man patīk sevi salauzt. Kādas manas prognozes? Pieņemšu jebkādu rezultātu, jo tā būs lemts. Man nav ko zaudēt, varu tikai iegūt! Vienīgais, ko varu zaudēt, ir manas nervu šūnas,” pajoko Riva.

To, ka nāksies saskarties ar citu cilvēku viedokļiem, Markus esot pieņēmis. “Tas ir neizbēgami. Ir gan atbalstītāji, gan skeptiķi. Jau pirms pieteikšanās šā gada "Supernovai" es zināju, kas mani sagaida, un nojautu, ar ko man būs jāsadzīvo… Un šādos gadījumos palīdz pašironija. Esmu novērojis, ka negatīvo komentāru rakstītāji cenšas sociālajos tīklos tādā veidā izcelties ar savām asprātībām, savā ziņā cenšas cits citu pārspēt, cik izdomas bagāti ir. Negatīvisms tur ņem virsroku,” novērojis mūziķis. Viņš gan no negatīvā un arī kritiķiem cenšas norobežoties un saudzēt savu mentālo veselību: “Necenšos lasīt šīs negatīvās un izsmejošās piezīmes. Man ir pietiekami daudz atbalstītāju, kuri man personīgi raksta vēstules, motivējošus vēlējumus un labus vārdus.”

Markus Rivas 31. dzimšanas dienas ballīte viesnīcā

2017. gada 3. oktobrī Markus Riva draugu un kolēģu lokā atzīmēja savu 31. dzimšanas dienu.

gallery icon
50