Mūzika
2022. gada 6. janvāris, 14:14

Juris Kaukulis: par nosaukumu "Dzelzs vilks" smējās pat "Labvēlīgais tips"

Jauns.lv

Viesojoties telekanāla "360TV" šovā "Pasaki to skaļi", mūziķis Juris Kaukulis humorpilnā gaisotnē atsauca atmiņā rokgrupas "Dzelzs vilks" nosaukuma rašanās stāstu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šobrīd nosaukuma atbilstība roķīgajiem vīriem un viņu izpildītajām dziesmām nekādas šaubas nerada - šķiet, tie sader kā cimds ar roku. Taču tālajā 1991. gadā grupa vēl bija mazpazīstama, zēni pavisam jauniņi, un arī izvēlētais nosaukums izpelnījies daudz smīnu un pat izsmējīgu piezīmju. Grupas nosaukums, piemēram, licis sasmieties pat "Labvēlīgajam tipam", kuri savulaik uzrakstījuši dziesmu "Alumīnija cūka".

"Dzelzs vilks" koncerts "Perfekta rītdiena"

Grupas “Dzelzs vilks” jaunākā, 13. studijas albuma “Perfekta rītdiena” lielkoncerts 19. februārī Rīgā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.

gallery icon
78

"Dzelzs vilka" līderis Juris Kaukulis raidījumā atklāj, ka nosaukuma izvēli iedvesmojusi metāla mūzika, ar ko jaunietis tobrīd ļoti aizrāvies. Jura mīļākās grupas bijušas "Iron Maiden" un "Motorhead", un pēdējai bijusi dziesma “Vilks”. Vispār gan klātesošie atzina, ka gadu gaitā šādiem stāstiem iz vēstures ir tendence transformēties, apaugt ar jaunām detaļām, un tas ir tikai normāli.

"Dzelzs vilks" koncertē no balkona Mārupē

2020. gada 20.augustā, Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā Brīvdabas kino vakaru ieskandināja grupa "Dzelzs Vilks".

gallery icon
53