Slavenības
2022. gada 5. janvāris, 15:11

Princis Harijs "raucis degunu" par to, kā onkulis Endrū izturas pret personālu

Jauns.lv

Britu karaliskās ģimenes bijušais šefpavārs Darens Makgreidijs atceras, ka princim Harijam jau no mazotnes mācīts vienmēr virtuves darbiniekiem pateikt "paldies" un viņš "raucis degunu" par to, kā viņa onkulis princis Endrū sarunājies ar personālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Harijs vienmēr nepatikā “saraucis degunu”, dzirdot to, kā princis Endrū sarunājas ar darbiniekiem pils virtuvē. Harijam mamma vienmēr mācījusi pie personāla vērsties ar “lūdzu” un “paldies”, bet onkulis tādus vārdus nav lietojis, atceras bijušais šefpavārs.

foto: Bob Fidgeon/Capital Pictures / MEGA / Vida Press
Princis Endrū.

Darens Makgreidijs, kurš savulaik kalpoja karaliskajai ģimeni, norādījis, ka princese Diāna ļoti rūpējusies, lai viņas dēliem vienmēr būtu nevainojamas manieres un zēni vienmēr pateiktos personālam par ēdienu, raksta “Daily Mirror”.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Krisa Hačinsa sarakstītajā biogrāfiskajā grāmatā “Harry: The People’s Prince” Makgreidijs saka: “Diāna bieži veda Viljamu un Hariju uz virtuvi, lai pateiktos pēc maltītes, kuru viņi bija baudījuši.”

foto: /All Over Press/ Vida Press
Darens Makgreidijs savulaik bijis arī princeses Diānas personīgais šefpavārs.

Šefpavārs piebilst, ka Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone centusies sekot Diānas pēdās un ar savām meitām darījusi tāpat, tikai bieži jaukusi personāla darbinieku vārdus.

foto: Steve Meddle/Shutterstock/ Vida Press
Karaļnama bijušais šefpavārs Darens Makgreidijs.

“Fērgija vienmēr centās viņu kopēt,” norāda Makgreidijs. “Viņa tāpat darīja arī ar Beatrisi un Eiženiju. Bija tik acīmredzams, ka viņa cenšas būt kā Diāna. Bet viņa bieži jauca šefpavāru vārdus.”

Draudzenes. Princese Diāna un Sāra Fērgusone

gallery icon
29

Kriss Hačinss grāmatā raksta, ka mazais Harijs “raucis degunu”, dzirdot to, kā onkulis Endrū sarunājas ar personālu karaliskajā virtuvē.

“Endrū uzreiz ķērās pie lietas un tiešā tekstā pateica, ko vēlas,” atceras šefpavārs Darens Makgreidijs.

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon
21

“Kamēr Harijam vienmēr mācīja teikt “vai es, lūdzu, varētu”, Endrū noskaldīja “Kur ir mani mango? Es gribu savus mango.’”

“Es neesmu pārsteigts, ka Harijs ir kļuvis tāds pats kā Diāna. Viņa ļoti mīlēja viņu.”

Aizvadītajā nedēļā karalienes šefpavārs saņēmis goda ordeni no Viņas Majestātes. Marks Flenegans, kurš pārraudzīja ēdienu pasniegšanu Harija un Meganas kāzu banketā 2018. gadā un ir vadījis pavāru komandu citos karaļnamam svarīgos pasākumos, to skaitā rūpējies par maltīti valsts banketā, saņēmis Karalisko Viktorijas goda ordeni.

Jaunlaulātie princis Harijs un Megana Mārkla ceļā uz kāzu banketu

gallery icon
13

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās