Filmas "Jumprava. Lielais notikums" uzņemšana

Spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums" uzņemšana 2021. gada novembrī.

gallery icon
Kino
2021. gada 10. novembris, 10:34

FOTO: turpinās filmas "Jumprava. Lielais notikums" uzņemšana

Jauns.lv

Novembra sākumā producējošā kompānija "Platforma" turpina spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums" uzņemšanu.

Filma stāsta par mūzikas grupas "Jumprava" izveidošanu Latvijā 80. gados. Stāsta pamatā ir jauniešu dzīve un kultūra 20. gadsimta 80. gados, laika posmā no 1984. līdz 1991. gadam, viņu centieniem uzrunāt savus domubiedrus un sabiedrību caur mūziku, par spīti pastāvošajai kārtībai valstī.

Grupas “Jumprava” četrotni filmā attēlo Gatis Grāvers (Aigars Grāvers), Roberts Vanags (Aigars Grauba), Raimonds Celms (Ainars Ašmanis) un Rihards Zelezņevs (Aigars Krēsla). Kā zināms, pirmos gadus grupas pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveido Mārtiņš Kalniņš un Gvido Valters, kā arī Hermanis Kaminskis un Jānis Biezais, kurus atveido Rūdolfs Apse un Jānis Biezais.

Filmas "Jumprava. Lielais notikums” uzņemšanas aizkadri

2020. gada 28. septembrī Valmierā sākusies spēlfilmas "Jumprava. Lielais notikums” filmēšana.

gallery icon

Stāstā par mūziķiem un grupu caurvijas "Jumpravas" tā laika nozīmīgākās dziesmas. Pirms katra filmēšanas perioda aktieru izveidotā mūziķu grupa daudz laika pavada mēģinājumos, jo visas filmā atskaņotās dziesmas būs aktieru ‘dzīvajā’ izpildījumā. Lai skanējums būtu maksimāli pietuvināts oriģinālajam,  kā konsultanti mēģinājumos piedalās arī leģendārais grupas "Jumprava" sastāvs.

"Jumpravas" 35.gadadienai veltītais koncerts "Arēnā Rīga"

28.novembrī notika grupas "Jumprava" 35.gadadienai veltīts koncerts "XO", atzīmējot grupas "kvalitatīvo brieduma pakāpi".

gallery icon

“Pielāgojoties situācijai, mums, producējošai kompānijai “Platforma”, nācās mainīt filmas iznākšanas laiku, kas šobrīd ir pārcelts uz 2022. gada beigām,” komentē filmas režisors Aigars Grauba. Filma top ar Nacionālā kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu.