Glastonberijas festivāla iekarotāji „DaGamba” priecē arī Latvijas publiku. FOTO
18. jūlijā „DaGamba” kopā ar „Sinfonietta Rīga” mūziķiem uzstāsies „Positivus” festivālā, bet rudenī plāno izdot oriģinālmūzikas albumu.
Slavenības
2015. gada 10. jūlijs, 15:48

Glastonberijas festivāla iekarotāji „DaGamba” priecē arī Latvijas publiku. FOTO

Jauns.lv

Ceturtdien, 9. jūlijā Daugavas koncertzālē notika grupas „DaGamba”, kas pavisam nesen vēl spēlēja uz vērienīgā Glastonberijas festivāla skatuves, parādīšanās Latvijas sabiedrībai.

Grupā „DaGamba” spēlē čellisti Valters Pūce un Antons Trocjuks, irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralams, kā arī lietuviešu pianists Dainis Tenis. Šādā sastāvā tiek radīta oriģinālmūzika, kuras pamatā ir izmantotas klasiskās mūzikas tēmas, kas padarītas mūsdienīgas un aktuālas. „Dagamba” pagājušajā mēnesī debitēja vērienīgajā Glastonberijas festivālā, izpelnoties klausītāju ovācijas. Pēc grupas pārstāvju teiktā, par tās panākumiem festivālā liecina tas, ka „Dagamba” ir uzaicināta uzstāties Glastonberijas festivālā arī nākamgad, kā arī saņēmusi piedāvājumus no koncertu organizatoriem Lielbritānijā, Itālijā, Zviedrijā un citās valstīs.

Koncertā Daugavas koncertzālē skanēja grupas oriģinālskaņdarbi, kuru radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no tādiem klasiskās mūzikas komponistiem kā Johans Sebastians Bahs, Ludvigs van Bēthovens, Sergejs Prokofjevs, Karls Orfs, kā arī vairāki pirmatskaņojumi no rudenī gaidāmā jaunā albuma.

Pēc koncerta izskaņas čellists Valters Pūce portālam kasjauns.lv pastāstīja, ka neesot gaidījis tādu koncerta apmeklētāju atsaucību: „Skatītāji bija lieliski. Biju patīkami pārsteigts, kad koncerta noslēgumā tie piecēlās kājās un ar skaļiem aplausiem lūdza spēlēt vēl un vēl. Pāris skaņdarbus arī nospēlējām. Manuprāt, mūziķim tas ir labākais rādītājs, ka koncerta apmeklētāji ir guvuši baudījumu no sniegtā koncerta. Tad arī koncerta mērķis ir sasniegts,” teic mūziķis.

Grupas “DaGamba” video kļūst populārs visā pasaulē.

ODE TO JOY – DAGAMBA

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders