Elīna Garanča saņem "Lielo mūzikas balvu"

2021. gada 23. un 24. jūlijā Latvijas Nacionālajā teātrī noritēja divi Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncerti. Pēc otrā koncerta ...

gallery icon
Slavenības
2021. gada 26. jūlijs, 11:42

FOTO: Elīna Garanča saņem "Lielo mūzikas balvu", viņu sveic arī prezidenti

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 23. un 24. jūlijā, Latvijas Nacionālajā teātrī noritēja divi Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncerti. Pēc otrā koncerta notika pieņemšana, kurā kultūras ministrs Nauris Puntulis pasniedza Elīnai Garančai "Lielās mūzikas balvas 2020" statueti, jo martā, kad notika balvas pasniegšanas svinīgā ceremonija, dziedātāja neatradās Latvijā.

Pasaulslavenā latviešu dziedātāja Elīna Garanča un komponists Raimonds Pauls teātrī koncertēja ar programmu "Ja Tevis nebūtu…", kas veltīti Maestro 85. jubilejai.

Pēc otrā koncerta notikušajā svinīgajā pieņemšanā ne tikai kultūras ministrs Nauris Puntulis sveica Garanču ar "Lielās mūzikas balvu", klāt pasākumā bija arī Valsts prezidents Egils Levits ar sievu Andru Leviti, eksprezidenti Valdis Zatlers un Raimonds Vējonis ar savām laulātajām draudzenēm un citi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Martā, kad Latvijas Nacionālajā operā svinīgajā ceremonijā tika paziņoti "Lielās mūzikas balvas 2020" ieguvēji, tapa zināms, ka
kategorijā “Gada koncerts” laureāta godā tika Elīnas Garančas un pianista Malkolma Martino koncerts, kuru rīkoja Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” 2020. gada 10. oktobrī. Nu Garanča par šo koncertu savu balvu beidzot ir saņēmusi.

foto: Evija Trifanova (Nacionālā teātra arhīva foto)
Balvu Elīnai pasniedz kultūras ministrs Nauris Puntulis.