Slavenības
2021. gada 23. jūlijs, 05:31

Ēriks Kleptons neuzstāsies nevienā pasākumā, kur būs jāpierāda vakcinācijas fakts

Jauns.lv

Populārais britu rokmūziķis Ēriks Kleptons nācis klajā ar paziņojumu, ka viņš neuzstāsies nevienā pasākumā, ja tā dalībniekiem un apmeklētājiem būs jāpierāda vakcinēšanās fakts, vēsta "The Guardian".

Ar šādu paziņojumu mūziķis nācis klajā, reaģējot uz valdības vēsti, ka naktsklubos un citos pasākumos vismaz līdz septembra beigām būs jāuzrāda vakcinācijas pases.

"Kamēr nebūs paredzēta iespēja pasākumu apmeklēt visiem, tikmēr es paturēšu tiesības atcelt savu dalību," norādījis mūziķis.

Viņš akcentē, ka "nespēlēs uz nevienas skatuves, ja pasākumā tiks diskriminēta auditorija".

foto: REUTERS/SCANPIX

Jau maija izskaņā Kleptons pievērsa sabiedrības uzmanību, jo norādīja, ka esot saskāries ar smagām blaknēm pēc "Astra Zeneca" vakcīnas saņemšanas. Viņš domājis, ka nekad vairs nevarēs spēlēt ģitāru.

Vakcīnas pirmo devu Kleptons saņēmis februārī. Pēc tam viņš desmit dienas cietis no spēcīgām blaknēm. Sešas nedēļas vēlāk mūziķim veikta otrā pote. "Manas rokas vienu brīdi nejuta pilnīgi neko, citā – burtiski dega. Aptuveni trīs nedēļas no tām nebija nekādas jēgas. Man bija bail, ka es vairs nekad nevarēšu spēlēt," atzinies Kleptons.

Mūziķis norādījis, ka cieš no perifērās neiropātijas un viņam pat nevajadzētu tuvoties adatai. Taču viņu pārliecinājuši, ka vakcīna ir droša visiem. Viņš uzskata, ka ar vakcinācijas "propagandu" ievērojami tiek pārspīlēts ar izteikumiem par tās drošību.

Ērika Kleptona koncerts

gallery icon

Jūnijā mūziķis arī atzina, ka pēc šiem izteikumiem no viņa esot novērsušies vairāki draugi, kuri nespēj pieņemt atšķirīgu viedokli vakcinēšanās jautājumos.