Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Harijs Ozols beidzot guldīts zemes klēpī blakus mammai. FOTO
Muzikanta Harija Ozola urna ar pelniem bez liekas sabiedrības uzmanības guldīta zemes klēpī. Viņa kapu kopiņa atrodas Rīgas Meža kapu Mākslinieku kalniņā - līdzās mātes atdusas vietai.
Slavenības

Harijs Ozols beidzot guldīts zemes klēpī blakus mammai. FOTO

Jauns.lv

Pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa Harija Ozola pelni beidzot guldīti zemes klēpī līdzās mātei aktrisei Antrai Liedskalniņai.

Harijs Ozols beidzot guldīts zemes klēpī blakus ma...

Zaudējis cīņā ar aknu vēzi, aktieris, dziedātājs un daudzu tautā iemīļotu dziesmu autors Harijs Ozols no šīs saules bija spiests šķirties 24. maijā 51 gada vecumā. Rūpes par Harija vadīšanu pēdējā gaitā uzņēmās viņa dueta partnere un skatuves mūza Santa Zapacka, kas daudzus gadus bija māksliniekam tuvākais cilvēks. Vīra un ģimenes atbalstīta, Santa gan rīkoja atvadas krematorijā, gan pārstāvēja duetu divās dziesmu aptaujās, no kurām /Latvijas šlāgeraptaujā/ ar dziesmu /Var jau tā/ ieguva pirmo vietu. Starp citu, tikai pēc Ozola nāves viņa dziesma uzvaras laurus aptaujā plūca pirmo reizi dueta pastāvēšanas vēsturē. Ar skatienu debesīs sūtot pateicību Harijam, Zapacka neslēpa, ka pēc kremēšanas kolēģa un drauga pelnu urna arvien glabājas viņas mājas pagrabā, gaidot, kad uz apbedīšanu ieradīsies Ozola tuvākais cilvēks – Zviedrijā dzīvojošā meita.

Nu tas ir noticis. Harija Ozola mirstīgās atliekas beidzot guldītas zemes klēpī Rīgas Meža kapos, kur atdusas arī mūziķa mamma – aktrise Antra Liedskalniņa. Zapacka atklāj, ka urnu apbedījuši un piemiņas brīdi noturējuši pirms „kāda laika”, kolīdz Harija meita Laura un bijusī sieva Dace varējušas ierasties Latvijā. Tas noticis šaurā lokā, klātesot tikai pašiem tuvākajiem Harija cilvēkiem. Pavadītāju vēlme bijusi nepubliskot šo notikumu, kas arī respektēts.

Iepriekš Zapacka žurnālam “Kas Jauns” atklāja, ka guldīt Hariju zemes klēpī līdzās mammai bijis iespējams, tieši pateicoties Harija bijušās sievas uzņēmībai. Dziedātāja arī stāstīja, ka Harijam līdzi kapā dos vairākas džentlmeņa lietas: viņa mīļākās sudraba rotas, mediatoru, lai ģitāru var spēlēt, rakstāmo un papīra lapu, uz kuras pierakstīt tekstus, un kabatlakatiņus, kādu viņam vienmēr trūcis, taču – apslacītus ar svēto ūdeni.

Zapackai ar veselību viss kārtībā

Pēc Harija Ozola aiziešanas viņa uzticamā skatuves mūza Santa Zapacka neslēpa, ka arī pati jūtas tuvu spēku izsīkumam, un ar drebošu sirdi gaidīja rindu uz veselības pārbaudi.

Harija Ozola skatuves mūza Santa Zapacka.
Harija Ozola skatuves mūza Santa Zapacka.

Jauno dziesmu pirmatskaņojumu klausītāji dzirdēšot 18. oktobrī, kad paredzēts Antras Liedskalniņas un Harija Ozola atceres koncerts.

2015. gada 28. maijā Rīgas Krematorijā tuvinieki un draugi atvadās no dziedošā aktiera Harija Ozola.

Tuvinieki un draugi atvadās no dziedošā aktiera Harija Ozola

2015. gada 28. maijā Rīgas Krematorijā tuvinieki un draugi atvadās no dziedošā aktiera Harija Ozola.

Dziedošais aktieris Harijs Ozols

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis/No izdevniecības “Rīgas viļņi” arhīva