Rianna, Kardašjana, Bībers un citas šovbiznesa zvaigznes, kas iestājas par ieroču reformu
Rianna.
Slavenības
2021. gada 2. maijs, 07:21

Rianna, Kardašjana, Bībers un citas šovbiznesa zvaigznes, kas iestājas par ieroču reformu

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

ASV Konstitūcijā noteikts, ka iedzīvotājiem ir tiesības glabāt šaujamieročus, bet ņemot vērā sabiedrībā pieaugošo vardarbības, prezidents Džo Baidens ir izlēmis stingrāk ierobežot ieroču izplatību. “Šajā valstī ieroču vardarbība ir epidēmija, starptautisks kauns,” viņš paziņojis, un šo ideju jau gadiem atbalsta arī sociāli atbildīgākās slavenības.

Par atņemtajiem

Aktrise Kristena Bella "Instagram" publicējusi fotogrāfiju ar parakstu: “Tiem, kuri tika atņemti šodien. Tiem, kuri tika atņemti vakar. Tiem, kuri tiks atņemti rīt. Mēs neatteiksimies no cīņas, lai izbeigtu vardarbību.”

Bezdarbība ir nosodāma

“Jebkurš Kongresa loceklis, kurš aktīvi neiestājas par ieroču drošības reformu, nav piemērots kļūt par mūsu prezidentu. Punkts. Bezdarbība ir nosodāma. Divas masu slepkavības 24 stundu laikā? Mēs nevaram vienkārši stāvēt un ļaut tam notikt,” jau pirms pieciem mēnešiem "Instagram" ar papildinošu karikatūru rakstīja aktrise, mūziķe Mendija Mūra.

Neviens nav pelnījis tādu nāvi

Ietekmīgā mūziķe Rianna savos sociālajos kontos ne reizi vien ir kritizējusi toreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Rianna filmas pirmizrādes vakarā Parīzē

Filmas „Valerian And The City Of A Thousand Planets” pirmizrādes vakaram Parīzē dziedātāja Rianna izvēlējusies „Prada” tērpu un „Chopard” juvelierizstrādājumus.

gallery icon
10

Reaģējot uz Elpaso šaušanas epizodi (2019), viņa savā "Instagram" kontā pārpublicējusi Trampa "Twitter" ierakstu ar savu komentāru: “Amm... Donald, tu nepareizi uzrakstīji vārdu “terorisms”! Tavā valstī tikai ar pāris stundu starpību ir notikuši divi terorisma uzbrukumi ar 30 nevainīgu cilvēku nāvēm. Un šie – tikai ar pāris dienu starpību ar citu terorisma epizodi Kalifornijā. Slepkava Lasvegasā LEGĀLI iegādājās ieroci (AK-47), tad devās uz Kalifornijas ēdiena festivālu un nogalināja sešus cilvēkus, tostarp – mazu zīdaini! Iztēlojies pasauli, kur vieglāk iegādāties AK-47 nekā VISA! Iztēlojies pasauli, kas uzbūvējusi sienu, lai teroristus noturētu AMERIKĀ!!! Manas lūgšanas un dziļākās līdzjūtības visu upuru ģimenēm un mīļotajiem. Man ir ļoti žēl! Neviens nav pelnījis tā nomirt! NEVIENS!”

Par veselo saprātu

Rīza Viterspūna filmā „Gudrā blondīne”

Rīza Viterspūna filmā „Gudrā blondīne”.

gallery icon
17

Arī aktrise Rīza Viterspūna nebija vienaldzīga un pēc vardarbības Elpaso un Deitonā "Twitter" kontā rakstīja: “Nepanesama ir šāda bezjēdzīga dzīvības zaudēšana. Kad mūsu  valsts pārstāvji ieviesīs veselo saprātu ieroču likumos? Es zvanīšu savam kongresmenim. Atkal.”

Nepareizās rokās

Džastins Bībers ar sievu Heiliju šova “Justin Bieber: Seasons” pirmizrādes vakarā

gallery icon
23

Runājot par to, ko viņš darītu, ja būtu ASV prezidents, pat gados jaunais mūziķis Džastins Bībers paziņoja: “Mainītu dažus ieroču likumus! Viņi uzskata, ka tie ir aizsardzībai, bet tie vienmēr nonāk muļķu rokās.”

Parāds bērniem un skolotājiem

Kima Kardašjana pēc šķiršanās no Kanjes Vesta 2021. gada martā

gallery icon
8

TV šovu zvaigzne Kima Kardašjana, kura pati studē jurisprudenci un iestājas par ieslodzījuma un citām reformām, savu ietekmi izmanto arī, lai diskutētu par nepieciešamo ieroču kontroli. “Mēs esam parādā saviem bērniem un skolotājiem, lai viņi visi mācību iestādēs justos droši. Kongres, lūdzu, dariet savu darbu un aizsargājiet amerikāņus no bezjēdzīgas vardarbības,” pēc 2018. gada apšaudes Floridas skolā "Twitter" rakstīja zvaigzne.

Mammas pieprasa

Kinoakadēmijas balvas "Oskars ieguvēja" aktrise Džuliana Mūra intervijā žurnālam "Porter" paziņojusi, ka viņas kā mātes atbildība ir rīkoties sabiedrības labā: “Ja nemēģināšu meitai garantēt drošību šajā valstī... tas es esmu neuzticama.”

Bet starp citiem līdzīgiem ieroču tirdzniecības ierobežošanas paziņojumiem viņa pirms mēneša pārpublicējusi "Moms Demand" kustības izveidotājas Šenonas Vatsas emocionālo komentāru: “Desmit mirušie Boluderā pēc kārtējās šausmīgās, neiejūtīgās un novēršamās masu apšaudes – šoreiz pārtikas veikalā. Amerika ir vienīgā bagātā valsts, kur atgriezties normālā dzīvē pēc pandēmijas nozīmē nevainīgu amerikāņu nošaušanu vietā, kur tiem būtu jājūtas drošībā – nolādētā pārtikas veikalā.”

Retoriski

“Vai mums visiem ir kāds jāzaudē, lai būtu reāls viedoklis par ieroču ierobežošanu, vai mēs tomēr beidzot varam sākt to uztvert nopietni?” dusmīga un izmisusi ir arī jaunā māmiņa, mūziķe Keitija Perija.

Keitija Perija un Orlando Blūms ir pirmā bērna gaidībās

gallery icon
11