Slavenības
2021. gada 8. aprīlis, 11:55

Eksperte: Meganas Mārklas un princeses Diānas intervijas nevar salīdzināt, jo "hercogiene nav tik svarīga persona"

Jauns.lv

Britu karaļnama eksperte norādījusi, ka princeses Diānas interviju ar Martinu Bašīru nevar salīdzināt ar Meganas Mārklas vaļsirdīgo sarunu ar Opru Vinfriju, jo abas šīs sievietes ieņēma pavisam atšķirīgu sociālo statusu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon
21

Opras Vinfrijas interviju ar Meganu Mārklu un princi Hariju ēterā demonstrēja pirms mēneša, taču ažiotāža ap šajā divu stundu sarunā pateikto turpinās aizvien. Meganas un Harija izteikumi par karaļnamā piedzīvoto joprojām raisa diskusijas.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Megana un Harijs stāstīja, cik pārdzīvojumu pilns viņiem bijis karaļnamā pavadītais laiks, pirms viņi izšķīrās par lēmumu pamest oficiālos pienākumus un pārcelties uz dzīvi Kalifornijā.

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

gallery icon
19

Lai gan daudzi velk paralēles ar šo interviju un 1995. gadā pasauli satricinājušo princeses Diānas sarunu ar Martinu Bašīru, rakstniece un karaļnama biogrāfe Polīna Maklārena norāda, ka šīs dāmas nav salīdzināmas, jo abām karaļnamā bijis pavisam atšķirīgs statuss.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47

Diāna bija Lielbritānijas nākamā karaļa māte, savukārt Megana sarunas brīdī “jau bija pametusi” karalisko ģimeni – atzīmē Maklārena.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Grāmatas “Royal Fever: The British Monarchy in Consumer Culture” (“Karaliskais drudzis: britu monarhija patērētāju kultūrā”) autore norāda, ka Diānas bēdīgi slavenā intervijai BBC pārraidē “Panorama” atstājusi daudz lielāku ietekmi uz skatītājiem Lielbritānijā, jo viņa bija “tautas princese”. Savukārt Megana esot populārāka savā dzimtenē Amerikas Savienotajās Valstīs, turklāt viņas pateiktais pēc tam plaši iztirzāts un kritizēts.

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22

Maklārena norāda: “Es nedomāju, ka [Meganas un Harija] interviju var salīdzināt ar Diānas interviju, kas patiešām sabiedrību ievērojami noskaņoja pret karalisko ģimeni.”

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon
71

“Kad Diāna sniedza intervijas, tas bija pēc tam, kad viņa šajā laika periodā jau bija piedzīvojusi gana daudz kā slikta. Līdz ar to šī bija kā skandāla kulminācija vai skandālu sērijas kulminācija.”

Cilvēkus tik ļoti mīlošā princese Diāna

Diāna vienmēr gribēja būt princese cilvēku sirdīs, kāda arī bija.

gallery icon
41

“Šoreiz es domāju, ka tā nav, vēl jo vairāk tamdēļ, ka Harijs un Megana jau bija pametuši karaļnamu [pirms intervijas sniegšanas].”

Princis Harijs un Megana Mārkla stāda puķītes kopā ar bērndārzniekiem Losandželosā

gallery icon
4

Viena no slavenākajām frāzēm, ko intervijā pateica princese Diāna, bija, ka “šajā laulībā mēs bijām trīs, un tas bija mazliet par daudz”, ar to domājot prinča Čarlza sānsoļus ar Kamillu Pārkeri Boulzu, kuru viņš beigu beigās 2005. gadā apprecēja un padarīja par Kornvolas hercogieni.

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla

gallery icon
18

Sarunā ar “E! News” Maklārena norāda: “Harijs un Megana ir nedaudz attāli.”

“Diānai bija daudz lielāka nozīme, jo bija sagaidāms, ka viņa nākotnē kļūs par karalieni, ja paliktu precēta ar princi Čarlzu, kā arī bija vairāk saistīta ar tiešo troņmantnieku.”

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon
117

“Līdz ar to atklāsmes par viņa un viņas privāto dzīvi savā ziņā bija pat nedaudz nekrietnas, visas nianses par mīlestību, nodevību un to, ka “šajā laulībā bijām trīs” un visu pārējo. Savukārt Harija un Meganas atklāsmes ir ļoti atšķirīgas, raugoties no šī aspekta.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

“Harijs nav tiešais troņmantnieks, un viņi jau bija pametuši karaļnamu.”

“Turklāt Megana sabiedrībai nebija zināma tik ilgu laiku, kā bija Diāna, un viņa arī nav nākamo monarhu māte.”

Princese Diāna violetas krāsas tērpos

Princese Diāna violetas krāsas tērpos.

gallery icon
15