foto: Publicitātes
Noklausies gada, iespējams, kaitinošāko dziesmu - "Saldās sejas" un Svilpis piedāvā hitu "Aprīlis"
Mūzika
2021. gada 1. aprīlis, 10:35

Noklausies gada, iespējams, kaitinošāko dziesmu - "Saldās sejas" un Svilpis piedāvā hitu "Aprīlis"

Jauns.lv

Grupa "Saldās sejas" turpina pagājušā gada septembrī aizsākto izaicinājumu katra mēneša pirmajā datumā publicēt jaunu, katram nākamajam mēnesim veltītu dziesmu. Teju ik reizi tiek pieaicināti arī kādi īpašie viesi, un šoreiz tas ir Svilpis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesmas mūzikas autors Guntars Račs skaidro: “Pandēmijas laiks ir liels izaicinājums, lai katru mēnesi radītu jaunu dziesmu, iesaistot arī viesmāksliniekus. Papildus visam, martā, kad bija jāsāk darbs pie aprīļa dziesmas, studijas producents, ar kuru kopā bija radītas visas iepriekšējās dziesmas, salima ar jauno sērgu un četras nedēļas cīnījās par veselības atgūšanu. Bija jāmeklē jauns sabiedrotais, un paldies producentam Artūram Palkevičam par operatīvo iesaisti. Mainījās idejas par pašu dziesmu. Pēdējā brīdī to uzrakstīju pats un ņemot vērā, ka aprīlis ir joku mēnesis, atļāvos pieaicināt Svilpi.”

Kas ir Svilpis? Neviens cits kā Normunds Rutulis, kurš mūziķiem jau izsenis pazīstams kā lielisks svilpotājs.

foto: Publicitātes
Svilpis. Normunds Svilpis. Nē, - Normunds "Svilpis" Rutulis.

“Dziesmai ir arī teksta versija, kuru palīdzēja ierakstīt Mārtiņš Kanters, bet mēs vēl neesam izlēmuši vai to publicēsim, jo pašiem šķiet, ka aprīlī pietiek arī ar svilpošanu!” piebilst Račs.

Albuma “12” ietvaros jau tapušas šādas dziesmas: “Septembris”, kuru izpilda “Saldās sejas”, “Oktobris”, kas ierakstīta sadarbībā ar Jāni Stībeli un vokālo grupu “Karameles”, dziesma “Novembris”, kurā piedalās Aija Andrejeva, Ivo Fomins un Uldis Marhilevičs, dziesma “Decembris” ar grupas “Labvēlīgais tips” piedalīšanos, dziesma “Janvāris” ar grupu “Līvi”,  liriskā “Februāris” ar vokālās grupas “4 tie” piedalīšanos un grupas “Saldās sejas” kaverversija Raimonda Paula un Alfrēda Krūkļa dziesmai “Mēs tikāmies martā”.