foto: ddp images/abaca press/ Vida Press
Nekļūdās tikai tie, kas neko nedara - Maikls Džordans, Lady Gaga un citas slavenības par neveiksmēm un zaudējumiem
Pēc tam, kad pirmais mūzikas ierakstu zīmols bija no Lady Gaga atteicies, dziedātājai esot noderējis vecmāmiņas padoms.
Slavenības
2021. gada 2. aprīlis, 06:12

Nekļūdās tikai tie, kas neko nedara - Maikls Džordans, Lady Gaga un citas slavenības par neveiksmēm un zaudējumiem

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Lūk, iedrošinošas slavenību dzīves pieredzes un vārdi, kas atgādina, ka nekļūdās tikai tie, kas neko nedara.

Kļūdu statistika

NBA leģenda Maikls Džordans ar sievu Ivetu bauda atvaļinājumu Maljorkā

Basketbola leģenda Maikls Džordans kopā ar sievu Ivetu Prieto 2017. gada jūnijā satikts, atpūšoties saulainajā Maljorkā.

gallery icon

Sporta zīmola "Nike" reklāmas kampaņā (pirms 15 gadiem) bijusī NBA zvaigzne Maikls Džordans paziņoja, ka viņa kļūdas esot sasniegumu patiesais iemesls: “Visas karjeras laikā vairāk nekā 9000 iemetienu esmu aizmetis garām, esmu zaudējis gandrīz 300 spēlēs. 26 izšķirošās spēles situācijās neesmu trāpījis grozā. Savā dzīvē esmu kļūdījies, kļūdījies un vēlreiz kļūdījies. Un tikai tāpēc esmu veiksmīgs!”

Ceļa norāde

Opra Vinfrija un Stedmens Grehems

gallery icon

TV žurnāliste Opra Vinfrija, kas ir uzbūvējusi miljonos dolāru vērtu mediju impēriju, esot cietusi neveiksmi jau pirmajā žurnālistikas darbā – tikusi atlaista no ziņu lasītājas darba Baltimoras TV (jo esot emocionāli par daudz iedziļinājusies stāstāmajās ziņās). “Nav tādas lietas kā kļūdas. Kļūda ir dzīves mēģinājums mums norādīt citu ceļa virzienu,” uzskata Opra.

Kas atšķir čempionus

Tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa tenisa kortos un ārpus tiem

gallery icon

Pasaules veiksmīgākā tenisa spēlētāja Serēna Viljamsa, līdzīgi kā citi kolēģi, arī nevar lepoties tikai un vienīgi ar uzvarām: “Uzskatu, ka čempionu nedefinē viņa uzvaras, bet gan tas, kā viņš atgūstas pēc zaudējuma.”

Pacelt galvu virs dubļiem

Teilore Svifta triumfē amerikāņu mūzikas balvas ceremonijā

gallery icon

Mūziķe Teilore Svifta uzskata, ka veiksmīgā karjerā ir nepieciešama mērķtiecība, pašpārliecinātība un neatlaidība: “Bezbailība ir celties augšā un cīnīties, cīnīties un vēlreiz cīnīties. Pat ja katru reizi pirms tam esi cietusi neveiksmi.”

Dzīves realitāte

Popdīva Bejonsa un viņas lielākais atbalsts - vīrs Jay-Z

gallery icon

Pat mūzikas karaliene Bejonsa kļūdas uzskata par neatņemamu un būtisku dzīves sastāvdaļu: “Realitāte ir tāda, ka dažkārt ir jāzaudē... Un tas notiek tieši tad, kad tam ir jānotiek, un šis fakts ir vienkārši jāpieņem!”

Mācībstunda

Rīza Viterspūna satiek hercogieni Ketrīnu

gallery icon

Aktrise Rīza Viterspūna tic, ka kļūdas ir iespēja mācīties, līdz ar to īstais ceļš uz sasniegumiem: “Es noteikti uzskatu, ka svarīgi ir kļūdīties – ja nekļūdies, tad tu arī nemācies!”

Atriebības iespēja

Kulta aktrise Bleika Laivlija

gallery icon

Aktrise Bleika Laivlija, kuras dzīvesstila uzņēmums Preserve piedzīvoja neveiksmi, arī šo izgāšanos uztver pozitīvi: “Saņemšu šo triecienu, un vienīgais veids, kā pierādīt pretējo, – atgriezties ar plānu, kas satricinās cilvēkus.”

Gudrās vecmāmiņas

Lady Gaga "Met Gala" ballē

Popzvaigzne Lady Gaga 2019. gada 6. maijā Ņujorkā, Metropoles mākslas muzejā, Tērpu institūta labdarības noslēguma ballē "Met Gala".

gallery icon

Mūziķei Lady Gaga karjeras sasniegumi ir nākuši lēnām. Pēc tam kad pirmais mūzikas ierakstu zīmols bija no viņas atteicies, esot noderējis vecmāmiņas padoms: “Es tev ļaušu izraudāties, bet, kad pārstāsi, sadod viņiem visiem!”