Slavenības
2021. gada 23. februāris, 08:10

Edijs Zalaks atkal uz koferiem - aktieris pošas atgriezties dzīvot Maskavā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

TV seriālā "Nemīlētie" skatītāju mīlestību iemantojušais aktieris Edijs Zalaks žurnālam "Kas Jauns" atklājis, ka pēc otrās sezonas filmēšanas viņa ģimenes plāns ir atgriezties Maskavā.

Seriāla "Nemīlētie" varoņi

Seriāla "Nemīlētie" varoņi.

gallery icon

Aktieris Edijs Zalaks ar sievu Vasilisu un abu kopīgajām atvasēm pirms kāda laika no dzīves Latvijā pārcēlās uz Maskavu. Edijs atstāja štata vietu Dailes teātrī un metās jaunos izaicinājumos kaimiņzemē. Dzīve Maskavā aktierim nebija sveša, jo uz Krievijas galvaspilsētu Zalaks savulaik devās pēc vidusskolas absolvēšanas – studēt aktiermeistarību. Arī viņa mīļotā sieva ir no Maskavas. Tad pavisam negaidīti Zalakam nāca piedāvājums no dzimtenes – Latvijā viņam tika solīta galvenā loma TV seriālā "Nemīlētie". Un Edijs atgriezās Rīgā. Kā izrādās, tagad viņš atkal gatavs kravāt koferus, lai brauktu uz Maskavu.

Pāris gadu laikā nomaina piecas dzīvesvietas

Aktieris atzīst – lai arī šis laiks pasaulē ir neprognozējams, viņš ar ģimeni tomēr cenšas plānot savu nākotni. “Ir jau teiciens, ka cilvēks domā, bet Dievs dara, tomēr kaut kas jāplāno, lai dzīve neietu pašplūsmā. Mēs ar ģimeni pēc seriāla "Nemīlētie" otrās sezonas filmēšanas plānojam atgriezties uz dzīvi Maskavā. Tur esam iegādājušies plašu dzīvokli jaunā projektā daudzstāvu mājā. Mūsu dzīvoklis atradīsies 21. stāvā,” pastāsta aktieris. Viņš atzīst, ka līdz šim ar sievu ir bijuši atvērti tādam dzīvesveidam, kurā var mainīt savu lokāciju. “Šo pāris gadu laikā esam nomainījuši piecas dzīvesvietas. Draugi jau joko, ka mēs dzīvojam uz koferiem. Un tā arī ir, ka nekad “neapaugam” ar iedzīvi. Mājās mums nav nekā lieka – ja vajadzētu pārcelties dzīvot uz kādu citu valsti, mums būtu divi koferi, ar kuriem varam doties jebkur. Nepieķeramies ne mājām, ne lietām,” paskaidro aktieris. Taujāts, vai tas, ka ģimenē aug divi bērni, neietekmē “mūžīgo” pārvākšanos, Edijs saka: “Bērniem nāks tikai par labu, ja viņi būs ar ģimeni dzīvojuši arī citās pasaules valstīs. Tiek paplašināts redzesloks.”

foto: no privātā arhīva
Edija sieva Vasilisa ar bērniem, kam doti erceņģeļu vārdi – Mihaels un Ioanna.

Kolēģiem vēl nepadoties

Edijam Zalakam, kā jau skatuves māksliniekam, pandēmijas laikā radošām izpausmēm ir uzlikti ierobežojumi. Lai arī kāda būtu situācija, viņš nevēlas sūdzēties, jo filmēšanās seriālā nodrošina kaut kādu peļņu. Edijam tāpat esot vēl citi peļņas veidi, kuru dēļ par iztikšanu vai trūkumu nav jāžēlojas. Aktieris nenoliedz, ka liela daļa viņa aroda brāļu ir daudz neapskaužamākos apstākļos. “Novēlu izturību saviem kolēģiem, īpaši tiem, kam vienīgais iztikas veids bija alga teātrī, tiem, kas savu dzīvi veltījuši savai profesijai,” piebilst aktieris, iesakot citiem šīs cunftes pārstāvjiem šo laiku izmantot sevis pilnveidošanai.

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram