Slavenības
2021. gada 2. februāris, 05:02

Anatolijs Danilāns beidzot izlauzies no slimnīcas, taču aizvien nejūtas labi

Inta Mengiša

Jauns.lv

Gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns (77), kas decembra sākumā inficējās ar Covid-19, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā par veselību cīnījās teju divus mēnešus. Nu viņš beidzot ir atpakaļ mājās.

Lai gan neilgi pēc gadumijas, mēnesi pēc nokļūšanas slimnīcā, saslimstot ar Covid-19, profesors Anatolijs Danilāns jutās gana možs un izteica cerību uz drīzu izrakstīšanu no stacionāra, mediķi viņu no slimnīcas mājās palaida vien aizvadītās nedēļas izskaņā. “Viņš galīgi neizskatās brašs,” žurnālam "Kas Jauns" atzinusi Anatolija Danilāna kundze Irēna.

foto: LETA
“Tagad jūtos droši, jo viņš ir mājās, un esmu pārliecināta, ka drīz dabūsim uz pekām. Viņš ir tik stiprs, motivēts un varēs iet, skriet un darīt,” sagaidot mājās Anatoliju, optimistiski noskaņota ir profesora Danilāna kundze Irēna.

“Dievs viņam tiešām ir stāvējis klāt. Vīrs bija slimnīcā 48 dienas, bet saslimis bija jau piecas dienas pirms tam. Sanāk, ka ārstēšanās ilga 53 dienas. Nu to turpinās mājās, jo pašsajūta ne tuvu nav laba.

Šādu viņu nekad neesmu redzējusi. Nomocījies, novārdzis, svaru zaudējis, apmēram astoņus kilogramus.

Tagad ir jāattopas,” teic Irēna, kam šogad ar Anatoliju gaidāma kāzu 55. gadadiena. Daktera kundze spriež, ka tik ilgu vīra prombūtni arī pieredzējusi tikai reizi mūžā, agrā jaunībā, kad bijusi 20 gadu veca. Toreiz Anatolijs divus mēnešus pavadījis mediķu kursos Kijevā, Ukrainā.

foto: no privātā arhīva
Pirms saslimšanas. Decembra sākumā, dažas dienas pirms inficēšanās ar Covid-19 parkā ar Raini. Abi maskās.

Irēna Danilāne neslēpj, ka Anatoliju no slimnīcas ārsti knapi izlaiduši. Faktiski – viņš pats izlauzies.

Kā tas noticis un kā tad tautā mīlētajam profesoram klājas tagad, lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur netrūkst citu interesantu ziņu!

Abonēt žurnālu "Kas Jauns" vari ŠEIT!