Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Māksliniece Jeļena Kondulainena Krievijas šovbiznesā joprojām par sevi atgādina, spodrinot arī savu seksdīvas statusu. Šoreiz – uz mūsu Ivara Kalniņa rēķina.
Māksliniece Jeļena Kondulainena Krievijas šovbiznesā joprojām par sevi atgādina, spodrinot arī savu seksdīvas statusu. Šoreiz – uz mūsu Ivara Kalniņa rēķina.
Slavenības

Krievu seksdīva atzīstas, ka joprojām skumst pēc latviešu aktiera Ivara Kalniņa

Žurnāls "Kas Jauns"

“Mūs saistījis liktenis!” publiski paziņojusi aktrise un dziedātāja Jeļena Kondulainena, nule pilnībā atklājot savu seno mīlas stāstu ar latviešu aktieri Ivaru Kalniņu. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", viņa joprojām domā, ka attiecībām esot pielikts nevis punkts, bet ilgstoša daudzpunkte...

Krievu seksdīva atzīstas, ka joprojām skumst pēc l...

Pēc Jeļenas Kondulainenas (62) stāsta, daudzu gadu garumā viņu ar Ivaru Kalniņu saistījušas mīlas saites, tiesa, attiecības nav bijušas pastāvīgas, toties jo kaislīgākas. Ilgu laiku Kondulainena kaisles pilnās attiecības ar Kalniņu turējusi noslēpumā. Krievijas medijos gan šis tas parādījies jau 2011. gadā, vairāk – pērn, taču, kā pati saka, “publiski izsūdzēt grēkus“ saņēmusies šogad. Pirms dažām dienām publiskotajā dokumentālajā Krievijas kanāla NTV miniseriālā "Svešu vīru mednieces" šim stāstam veltīta teju vesela sērija.

Iemīlējās uzreiz

Pirmā tikšanās abiem notikusi 1984. gadā filmas "Kapteinis Frakass" uzņemšanas laikā. Somu izcelsmes krievu aktrise Jeļena Kondulainena tolaik bija vēl jauniņa iesācēja – par ekrāna sekssimbolu viņa kļuva deviņdesmito gadu sākumā. Savukārt Ivars Kalniņš jau bija publikas mīlulis, populārs aktieris, viņu zināja un dievināja visā Padomju Savienības teritorijā.

Dažādos avotos attiecību sākuma apraksts atšķiras. Visu versiju autore gan ir pati aktrise, Ivars Kalniņš, kuram, domājams, dēku dzīvē nav trūcis, allaž par tām ir džentlmeniski klusējis. Atbilstoši pēdējai versijai, abi netīšām apsēdušies pie viena galdiņa brokastu laikā. Saruna gan neesot raisījusies, bet abi lūkojušies viens otrā un sapratušies bez vārdiem. “Jau pirmajā reizē, kad viņu ieraudzīju... Viņš bija tāds skaistulis! Tik šarmants, tik harismātisks! Viņš māk sevi tā pasniegt, ka uzreiz iemīlies! Visi iemīlas!” sajūsmināti atceras aktrise. “Es jau a priori biju viņā iemīlējusies, bet nevarēju iedomāties, ka tāda mēroga zvaigzne vispār man pievērsīs uzmanību.”

“Kā radīti viens otram”

Tiesa, bija šķērslis – Ivars Kalniņš tolaik jau bija precējies, bet Jeļena to uzzinājusi krietni vēlāk: “Es taču neesmu izmeklētāja, netincināju – esi vai neesi precējies. Vīrieši jau tā ierīkoti, ka pastāvīgi melo par savu ģimenes stāvokli. Viņi vienkārši nepasaka, ka ir precēti.” Jāpiebilst, ka arī pati Jeļena nebija balta un pūkaina – arī viņa bija tajā laikā precējusies. Romāns ar slaveno aktieri gan viņas laulībai pielicis punktu.

Daudzām tautām ir sakāmvārds – uz svešas nelaimes savu laimi neuzcelsi. Šķiet, tas noteicis arī sekssimbola Kondulainenas dzīvi. Publika viņu dievināja, vīrieši grēdām vien krita pie kājām, sievietes apskauda, bet mīlas dzīvē, kā jau daudzām zvaigznēm, neveicās – īsta, pastāvīga mīlestība un ilga kopdzīve tā arī līdz šim nav bijusi. Aiz muguras četras laulības un daudzas attiecības, turklāt ar arvien jaunākiem vīriešiem. Intervijā aktrise, tā vien izskatās, joprojām skumst pēc vīrieša, ko tā arī nevarēja savažot, – pēc mūsu šarmantā Ivara Kalniņa: “Mēs bijām radīti viens otram! Un kopā skaisti izskatījāmies…”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ivars Kalniņš.
Ivars Kalniņš.

Vētrainais romāns uzņemšanas laukumā varētu beigties kā daudzi līdzīgi aktieru romāniņi – pēc laiciņa aizbrauc katrs uz savu pusi, un viss. Taču šīs attiecības laidušas dziļākas saknes. Ar Ivaru Kalniņu viņa satikās vairākkārt, parasti uzņemšanas laikā. Un abi parasti atkal jau bija citās attiecībās. Kuluāros par to sačukstējās, taču nenosodīja. Vai nu mazums, kā aktieriem gadās, un šie abi tik skaisti, tik iemīlējušies… Laikabiedri teic, ka ticot – šāds romāns tiešām esot bijis un nav tikai aktrises fantāzijas auglis.

Aizgāja no abiem

Kārtējā liktenīgā tikšanās bijusi, kad, spriežot pēc hronoloģijas, Ivars Kalniņš bija jau precējies ar aktrisi Aurēliju Anužīti. Šķirties viņš negrasījās, un Kondulainena sapratusi, ka viņa šajā daudzstūrī nav ne pirmajā, ne pat otrajā vietā… Atkal šķiršanās. Vienlaikus viņa aizgāja arī no toreizējā dzīvesdrauga: “Es aizgāju no abiem uz nekurieni… Sēdēju mājās, raudāju un necēlu telefonu, neatbildēju ne vienam, ne otram.”

Māksliniece Jeļena Kondulainena Krievijas šovbiznesā joprojām par sevi atgādina, spodrinot arī savu seksdīvas statusu. Šoreiz – uz mūsu Ivara Kalniņa rēķina.
Māksliniece Jeļena Kondulainena Krievijas šovbiznesā joprojām par sevi atgādina, spodrinot arī savu seksdīvas statusu. Šoreiz – uz mūsu Ivara Kalniņa rēķina.

Pēc tam tomēr atkal sekojusi satikšanās, šķiet, ap 2005. gadu, jo tajā gadā uz ekrāniem parādījās filma Es tev par visu pateicos, kur abi piedalījās. “Pa šo laiku gan es biju mainījusi vīrus, gan viņš – sievas. Liktenis mūs stūma kopā. Piedodiet, viņa sievas un mani vīri, bet tā tas bija! Esmu sapinusies savā dzīvē, gribu izsūdzēt grēkus, piedodiet tie, ko esmu sāpinājusi, ko esmu nodevusi, jo pirmām kārtām esmu nodevusi pati sevi. Esmu aktrise, man jābūt vientuļai un jākalpo mākslai,” emocionāli saka Jeļena Kondulainena.

Kāpēc abi nav sagājuši kopā? Kondulainenu esot nobiedējis tas, cik ļoti Kalniņš paticis sievietēm: “Viņš bija neprātīgi populārs, sievietes, kas ap viņu tinās, mani vienkārši padarīja traku.” Turklāt Jeļena gribējusi veltīt sevi darbam, un laimes abiem nebūtu. Viņa neesot bijusi mierā ar otrā plāna lomu, būt tikai Ivara Kalniņa sieva: “Man vajadzēja izlemt, vai kļūstu vienkārši par sievu, kas apkalpo dižu aktieri, vai arī šķirties.” Tiesa, tā ir aktrises versija – pēc viņas stāstītā, kaisle bijusi liktenīga, saites arī un katru reizi pārtraukt attiecības bijis tieši viņas lēmums. Vai tiešām – kas lai zina… Publiskās grēksūdzes laikā Kondulainena sāk nedaudz pīties izteikumos un pa vidu pasprūk arī tas, ka latviešu slavenība beidzamajos gados tā kā izvairoties no satikšanās ar viņu – neapmeklējot aktieru pasākumus, uz kuriem kādreiz viemēr gājis, ja tur ir Jeļena.

foto: EPA/Scanpix
Māksliniece Jeļena Kondulainena Krievijas šovbiznesā joprojām par sevi atgādina, spodrinot arī savu seksdīvas statusu. Šoreiz – uz mūsu Ivara Kalniņa rēķina.
Māksliniece Jeļena Kondulainena Krievijas šovbiznesā joprojām par sevi atgādina, spodrinot arī savu seksdīvas statusu. Šoreiz – uz mūsu Ivara Kalniņa rēķina.

Ģimeni nejauks

Aktrise tomēr cer un arī skaļi paziņo: “Pēdējā tikšanās vēl nav notikusi!“ Lai daudzpunkti pārvērstu par punktu, viņa ir gatava kameras priekšā zvanīt Ivaram Kalniņam, ko arī dara. Dzirdams savienojuma signāls, tad vīrišķīgs “Hallo!”. Aktrise tomēr sabīstas un atvieno sarunu. Tā notiek četras reizes pēc kārtas...

“Nē, nē, viņš ir precējies! Es zinu, tur ir laba sieva. Nedrīkst, nedrīkst, nedrīkst! Nē, nē, es baidos. Ja lemts būt kopā, tad lai saved liktenis. Es nevaru visu sagraut. Tur ir bērni. Es nevaru būt slikta, man ir jābūt labai!” aktrise atkārto pēc katra mēģinājuma zvanīt. “No mīlas trijstūriem es vienmēr esmu aizslīdējusi prom. Tas nav man. Es nejaukšu ģimeni. Tur jābūt citai situācijai tādā gadījumā.”

Tik dažādais Ivars Kalniņš lomās un dzīvē

1. augustā savu 70. dzimšanas dienu svin aktieris Ivars Kalniņš.

Kondulainena klusē par to, kad notikusi romāna pēdējā nodaļa, vien noprotams, ka tas bijis krietni sen. Šarmanto latviešu aktieri Kondulainena tomēr nespēj aizmirst līdz pat šim laikam. Neilgi pēc publiskās grēksūdzes, kas tika filmēta vasarā, aktrise nokļuva reanimācijā ar insultu, šobrīd veseļojas un publikai nerādās – viņai allaž bijis svarīgi, kā viņa izskatās, un vēlas, lai viņu redzētu skaistu un starojošu, nevis slimības nomocītu un bezspēcīgu. Pēdējās ziņas ir iepriecinošas – viņa atkopjas, par viņu rūpējas dēli un draugi. Iespējams, jau drīz kolorītā blondīne atkal mirdzēs uz skatuves.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!