foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ar Covid-19 saslimuši komponists Arturs Maskats un diriģents Sigvards Kļava
“Acīmredzot kordziedāšana ir visbīstamākā. Kordziedāšanas gadījumā viss izdalās ar lielāku spēku,” secina komponists Arturs Maskats, aicinot visus līdzcilvēkus būt piesardzīgiem, ievērot distancēšanos un bez lielas vajadzības ļaudīs nedoties.
Slavenības
2020. gada 3. novembris, 05:40

Ar Covid-19 saslimuši komponists Arturs Maskats un diriģents Sigvards Kļava

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Ar Covid-19 saslimušo vidū, izrādās, ir arī pazīstami un tautā mīlēti mākslinieki - tā žurnālam "Kas Jauns" komponists Arturs Maskats atklājis, ka šobrīd ārstējas no šīs slimības. Tāpat viņš saka - slimnīcā nonācis diriģents Sigvards Kļava.

“Aizvien ārstējos un cīnos, viegli nav. Šo divu nedēļu laikā kovids neatlaiž, un pašsajūta joprojām ir līdzīga kā saslimšanas sākumā,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis komponists Arturs Maskats (62), apstiprinot, ka ir viens no slimības, kas izplatījās Cēsīs 17. oktobrī notikušajā Latvijas Radio kora koncertā, upuriem.

foto: LETA
Latvijas Radio koris, kas tiek uzskatīts par vienu no Latvijas profesionālās mūzikas vizītkartēm pasaulē, šoruden atzīmē 80. pastāvēšanas gadadienu. Savulaik prestižo mūzikas balvu "Grammy" ieguvušais koris pašlaik atgūstas no saslimšanas ar Covid-19.

Viņš divas dienas pēc pasākuma apmeklējuma sajutis pirmos slimības simptomus un kopš tās dienas cītīgi ievēro ārsta norādījumus, cerot uz drīzu izveseļošanos.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

“19. datumā sajutām, ka kaut kas sāk notikt, jo pašsajūta pēkšņi kļuva nelāga. Izrādījās, ka koris ir lielā mērā slims. Visiem taisīja testu, un diemžēl Covid-19 tests gan vairākiem koristiem, gan arī man izrādījās pozitīvs. No tās dienas visi saslimušie devāmies karantīnā,” atzīst Arturs Maskats, kas koncertā sēdējis gandrīz pašā priekšā, ceturtajā rindā. “Cilvēki bija izsēdināti distancēti. Zālē it kā visam vajadzēja būt droši. Man šajā koncertā bija jāsaka arī ievadvārdi, bet arī tur, godīgi sakot, jutos drošā attālumā no visiem apkārtesošajiem."

Taču mēs pēc koncerta piedalījāmies filmēšanā televīzijai, un tā noritēja mazā, šaurā stūrītī, kur acīmredzot pazaudējām modrību un sagājām vairāki cilvēki diezgan cieši kopā.

"Faktiski bijām saspiedušies diezgan cieši – TV režisore, koristi un diriģents Sigvards Kļava... Nedaudz sazinos ar kādu koristu, kas man notis raksta. Kā saprotu, katram no saslimušajiem tā pakāpe atšķiras. Tiem, kas ir jaunāki, ir vieglāka slimības gaita. Sigvards gan ir slimnīcā. Arī man jau tika apsvērta ievietošana slimnīcā. Tomēr izdevās saņemt ārsta atļauju un nedoties. Slimnīcā tomēr ir pilns ar visādiem vīrusiem, nu jau arī gripas gadījumi sāk parādīties. Es labprātāk turos pie visiem priekšrakstiem, kas būtu jāievēro slimnīcā, taču cenšos to darīt mājās,” atzīst komponists, kam papildus izrakstītajiem medikamentiem ārsts ieteicis organismu stiprināt ar plūškoka sīrupu, aflubīnu. Arī daudz, daudz šķidruma jālieto."

foto: LETA
Arturs Maskats un Sigvards Kļava saslimuši Cēsu koncertā.

Kādi slimības simptomi Maskatam ir, kādus piesardzības pasākumus viņš ievēro un kā kovidlaikā klājas citām pašmāju slavenībām, lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!