Mūzika
2020. gada 9. septembris, 09:25

Noklausies - Raimonds Pauls sacerējis īsti roķīgu hitu

Jauns.lv

Klajā nākusi Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesma “Veltījums dzejniekiem” - pateicība tiem, kuri cauri laiku laikiem palīdzējuši uzturēt latvisku garu un spēcinājuši mūs grūtos brīžos. Dziesmas izpildīšanu tās autori uzticējuši "Līvu" vokālistam Jānim Buķelim jeb Bukam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Dziesmas pamatā ir Petera vārdi. Dzejolī dzejnieku uzskaitījums bija garāks, bet dziesmā visus iekļaut neizdevās. Tad tā dziesma būtu bezgala gara. Bet par sadarbību ar Buķeli esmu ļoti gandarīts," saka Raimonds Pauls.

"Tas ir fantastisks piedzīvojums un pieredze," norāda Buks. "Kaut kādā ziņā tāds kā sapņa piepildījums. Ļoti ceru, ka mūsu sadarbība vēl turpināsies.”

Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmas “Veltījums dzejniekiem” videoklipa filmēšana

Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmas “Veltījums dzejniekiem” videoklipa filmēšanas aizkadri.

gallery icon
18

Dziesmas videoklipu iniciēja kompānija "MicRec", aicinot talkā pieredzējušo video producenti Artu Janemani. Pēdējā gada laikā Arta bija atteikusi visiem, jo pašlaik auklē dvīnīšus, kas paņem visu laiku un uzmanību, bet pēc dziesmas noklausīšanās nespēja atteikt un aicināja talkā arī operatoru Mārtiņu Nagli. Filmēšanas notika jaunajā Dziesmusvētku estrādē Mežaparkā, kā arī Ziemeļu fortos Liepājā, kas dziesmas video piešķir nepieciešamo skarbumu un reizē arī plašumu. Neizpalika arī Liepājai raksturīgie vēji.