Slavenības
2020. gada 10. jūlijs, 16:58

Mistērija: britu valdības mājaslapā Megana Mārkla nosaukta par “doktori Saseksu”

Jauns.lv

Apvienotās Karalistes Uzņēmumu reģistra (Companies House) sniegtā informācija raisījusi izbrīnu daudzos. Valdības oficiālajā mājaslapā Megana Mārkla nodēvēta kā „doktore Saseksa”. Šī pārmaiņa ieviesusies pēc tam, kad hercogienei atņemts Viņas Karaliskās Augstības (HRH) tituls.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Valdības mājaslapā esošā informācija mulsina daudzus, jo Meganai Mārklai nu „piešķirts” doktores tituls.

Pēc tam, kad Megana un viņas vīrs princis Harijs atteicās no oficiālo pienākumu pildīšanas, karaliskā ģimene atņēma Saseksas hercogiem titulu Viņu Karaliskā Augstība.

Hercogiene Megana un princis Harijs vizītē Dienvidāfrikā

gallery icon

Taču tagad atklājies, ka šo karalienes noteikto pārmaiņu rezultātā valdības mājaslapā viņai „iedots” jauns visnotaļ savdabīgs tituls – „Dr. Saseksas hercogiene”, informē laikraksts „The Sun”.

Kad informācija sasniegusi medijus, paskaidrots, ka šī esot „Companies House” personāla darbinieku kļūda.

„Companies House” pārstāvis izteicies: „Mēs šobrīd risinām radušos situāciju.”

Megana Mārkla savā pirmajā valsts banketā Fidži salās

gallery icon

Saseksas hercogiene ir studējusi Ziemeļrietumu universitātē Čikāgā, kur specializējusies teātra mākslā un starptautiskajās studijās. Viņa universitātē ieguvusi bakalaura grādu un nav turpinājusi studijas doktorantūrā.

Megana Mārkla apmeklē kopienas virtuvi

gallery icon

Kāds no karaļnamam tuvu stāvošām personām apliecinājis: „Hercogiene pavisam noteikti nav doktore.”

Kāds cits informācijas avots norādījis: „Man jāatzīst, ka divas reizes izlasīju rakstīto, kad redzēju, ka Megana ir pataisīta par doktori.”

„Viņa ir saukta daudzos un dažādos vārdos, taču es nekad nebiju dzirdējis par doktori Meganu.”

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon

„The Sun” informē, ka īsi pēc šīs jezgas mājaslapā pie Meganas vārda vairs nav atrodams neviens no tituliem – ne doktores, ne Viņas Karaliskās Augstības.

Lai gan titulu „Sussex Royal” karaliene aizliedza pārim lietot jau kopš brīža, kad viņi skaitījās oficiāli atstādināti no karaļnama pienākumiem – šā gada 31. martā, šis tituls formāli pārim noņemts vien aizvadītajā nedēļā.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Sākotnēji Harijs un Megana cerēja, ka varēs reģistrēt “Sussex Royal” kā firmaszīmi, lai ražotu apģērbus un kancelejas preces, kā arī izveidotu “emocionālā atbalsta grupas” organizācijas. Ņemot vērā, ka pāris vairs nepārstāv karalieni, bet šāds zīmols aktīvi izmantotu karaļnama vārdu, karaliene pieņēma lēmumu aizliegt pārim izmantot “Sussex Royal” kā savu “firmaszīmi”.