foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Ukraiņi šokā – valstī neieredzētais krievu aktieris Mihails Porečenkovs reklamē "Actimel"
Slavenības
2020. gada 14. jūnijs, 14:44

Ukraiņi šokā – valstī neieredzētais krievu aktieris Mihails Porečenkovs reklamē "Actimel"

Jauns.lv

Krietnu sašutuma vētru Ukrainā sacēlusi Francijas piena produktu ražotāja "Danone" reklāma, kurā populāro "Actimel" slavē krievu aktieris Mihails Porečenkovs.

Porečenkovs daudzās valstīs nebūt nav labi ieredzēts – pēc video, kas tika publiskots pirms vairākiem gadiem un kurā viņš bija redzams Donbasā ar ložmetēju kopā ar promaskaviskajiem kaujiniekiem šaujam uz ukraiņu pozīcijām.

foto: Ekrānuzņēmums
2014. gadā interneta vidē parādījās video materiāls, kurā redzams, kā Krievijā pazīstamais aktieris Mihails Porečenkovs apmeklē promaskaviskos kaujiniekus Donbasā un šauj no lielkalibra ložmetēja. Pats Porečenkovs gan apgalvojis, ka internetā redzamais video esot vien inscenējums un izšautās patronas bijušas tukšas. Porečenkovs kaujinieku kontrolētajos rajonos esot ieradies tikai reklamēt savu jaunāko filmu.

Nu ar viņa piedalīšanos tapušas "Actimel" reklāmas, kas domātas Krievijas tirgum un ar kurām lietotāji dalās sociālajos tīklos, pamatīgi sadusmojušas ukraiņus un raisījušas neizpratni arī citur Eiropā.

Soctīklos tika aicināts boikotēt "Danone" produkciju un sašutuma vārdi bira kā no pārpilnības raga. "Danone" uzņēmuma "Facebook" lapas ukraiņu versija tika pārpludināta ar nikniem ierakstiem, draudiem boikotēt firmas produkciju un aicinājumu nekavējoties atvainoties. Nu gan paziņots, ka "Danone", kas Ukrainas tirgū darbojas jau divdesmit gadu, šīs reklāmas demonstrēšanu pārtraukusi. To tviterī pavēstīja Ukrainas vēstnieks Francijā Oļegs Šamšurs, kuru savukārt par lēmumu informējis "Danone" ģenerālsekretārs Matiass Višera. "Ātra un adekvāta reakcija. Tagad, kad apetīti vairs nebojā, labu apetīti!” raksta Šamšurs.

Krievu aktiera Mihaila Porečenkova viesošanās kara plosītajā Doņeckā

Ukrainas Iekšlietu ministrija ir ierosinājuši krimināllietas pret Porečenkovu par piedalīšanos nelikumīgos bruņotos formējumos un teroristiskā darbībā. Attēlos: aktieris Doņeckā 31.oktobrī.

gallery icon
4

Krievu aktieris ieredzēts nav arī Latvijā – mūsu valsts to ir iekļāvusi "melnajā sarakstā”. Krievijā pazīstamā aktiera Mihaila Porečenkova rīcība Doņeckā, slēpjoties ķiverē ar uzrakstu "prese” un no lielkalibra ložmetēja apšaudot Ukrainas spēku pozīcijas, ir starptautisko normu pārkāpums, – 2014. gadā pauda Latvijas Aizsardzības ministrija. Bet Ukraina Porečenkovu pat pirms pieciem gadiem bija izsludinājusi meklēšanā, jo pret viņu ierosināta krimināllieta par "teroristiskām darbībām”.