foto: Mārtiņš Ziders
"Vīrs ir mans stūrakmens," - dziedātāja Agnese Rakovska bauda ģimenes laimi
Raksturojot Agneses Rakovskas sacerēto dziesmu "Kamēr", neiztikt bez Latvijas pagājušā gada oficiāli atzītā nevārda „jaudīgi”! Vēloties visu uzmanību veltīt skaņdarbam, ne sev, dziedātāja nomaskējās šādā uzvalkā. „Vīrietis uzvalkā un sieviete kleitā nav mans. Es tā varēju izdarīt, bet negribēju,” par tērpa izvēli duetā pasmaida Agnese.
Slavenības
2020. gada 9. februāris, 07:42

"Vīrs ir mans stūrakmens," - dziedātāja Agnese Rakovska bauda ģimenes laimi

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai arī uz skatuves viņa pārsteidz vīriešu uzvalkā, privātajā dzīvē dziedātāja Agnese Rakovska (33) bauda sievišķības uzplaukumu un piepildījumu.

Agnese, kas, augustā apprecoties ar Zinti Roznieku, pieņēma vīra uzvārdu, uz skatuves sevi arvien pozicionē kā Rakovsku. Tiesa, kā aizvadītajā nedēļā varēja pasmaidīt "Muzikālās bankas" tiešraidē, kur Agnese duetā ar Intaru Busuli aizkustināja ar pašas sacerēto dziesmu "Kamēr", iegūstot otro vietu, arī dziedātājai mēdz sajukt, kad viņa ir viena, kad otra.

foto: Mārtiņš Ziders
Pārsteidzoši saskanīgi Agnese un Intars Busulis ir ne tikai dziesmā, bet arī vizuālajā izskatā.

Zinot laulības faktu, daudzi skatītāji apsprieda Agneses tērpu, kas viņai mats matā bija vienāds ar Intaru, – vīriešu uzvalku.

Parasti taču Agnese pārsteidz ar košiem tērpiem, īpaši izceļot auguma aprises. Tāpēc brīvi krītošais uzvalks, zem kura pavilkts paliels pulovers, raisīja pieņēmumus, ka dziedātāja varētu būt ģimenes pieauguma gaidībās. Kā nekā "Muzikālajā bankā" taču ir tāda tradīcija – starp finālistēm allaž ir kāda topošā māmiņa. Piemēram, pēdējos gados veiksmīgi šo tradīciju uzturējusi Māra Upmane-Holšteine.

Vaicāta, vai var apsveikt ar šīs tradīcijas turpināšanu, Agnese bilda, ka uz jautājumu tieši neatbildēs, „ne to apstiprinot, ne noliedzot”. „Tā kā dzīvē notiek, kā notiek, cerēsim, protams, uz to labāko un foršāko,” saglabājot noslēpumainību, pauda Agnese. „Mana tērpa izvēle patiesībā šoreiz bija cieši saistīta ar to, ko uz skatuves dara Intars. Es viņu ļoti respektēju un tiešām vēlējos, lai priekšnesums ir monolīts un lielākais akcents ir uz dziesmu. Tāpēc izvēlējos tādu nedaudz androgēnu ampluā.”

Taču to, ka jūtas piepildīta kā sieviete un laimīga laulības dzīvē, Agnese neslēpa. „Būšana sievas kārtā ir tas, ko ilgi savā dzīvē gaidīju. Šis notikums – laulība –, mans vīrs piedod dzīvei ļoti lielu nozīmi. Viņš ir kā stūrakmens. Esmu diezgan racionāla meitene, bet varu aizplūst citās realitātēs savā radošajā darbā, un viņš ir tas, kas mani kā praktisks cilvēks sazemē. Jā, viņš ir mans lielākais atbalsts, un es viņu ļoti mīlu,” aizkustinoši savās emocijās padalījās Agnese.

Māksliniece, kas uz skatuves šķitusi provokatīva un pašpietiekama, atklāj, ka patiesībā savos uzskatos kā sieviete, runājot par ģimenes vērtībām, ir vecmodīga, par ko pati brīnās. „Precēšanās ir ļoti skaista tradīcija, ko nevajag ķengāt. Manuprāt, tas sievietei ir vajadzīgs process – kā uz ģimeni un bērniem orientēta ceremonija, kā skaists žests un apsolījums.” Dziedātājas vīrs Zintis, kā lielākoties ierasts, sievai juta līdzi neklātienē, ne koncertvietā, – kopā ar suni Kanēli mājās pie televīzijas ekrāna.

Attiecību dzīve vainagojusies arī ar nedaudz citu Agnesi radošajā darbībā. Viņa ar grupu "Triānas parks" gatavo jaunu koncertprogrammu, kas būs dziļi personīga. Atraisīties intīmām tēmām mūzikas valodā Agnesei palīdzējusi arī pievēršanās tekstiem dzimtajā valodā, kas prasījis tikšanu pāri zināmiem stereotipiem.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!