foto: Publicitātes
Zināmas dziesmas, kas šogad "Zelta mikrofonā" kandidē uz Radio hita balvu
Pērn šo balvu saņēma Dons un Ozols. Kam tā tiks šogad?
Mūzika
2020. gada 31. janvāris, 11:44

Zināmas dziesmas, kas šogad "Zelta mikrofonā" kandidē uz Radio hita balvu

Jauns.lv

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) noskaidrojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kuras šogad pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio hits".

Uz balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio" hits šogad pretendē "Astro’n’out", "Musiqq", "Singapūras satīns" ar Horenu Stalbi, "Instrumenti" un "Prāta vētra".

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopojusi datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2019.gadā. Rezultātus veidojušas 10 radiostacijas: "Radio Skonto", "Radio TEV", "Radio SWH", "Radio Star FM", Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, "Radio Pieci", "Kurzemes radio", "Rietumu radio", "Relax FM/Capital FM".

Uz Radio hita balvu pretendē tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un publicēti laika posmā no 2018. gada 2. decembra līdz 2019. gada 1. decembrim. Visvairāk reizes atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. Pieciniekā var iekļūt dziesmas, kas skanējušas vismaz trīs radiostacijās.

Jautrā atmosfērā rokkafejnīcā paziņo "Zelta mikrofona 2020" nominantus

gallery icon
99

Balstoties uz radiostaciju datiem, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība "Zelta mikrofona" balvai kategorijā "Radio hits" izvirzījusi (alfabētiskā secībā):

  • Multivitamīnu multipaka – "Astro`n`out"
  • Piededzini mann – "Singapūras Satīns feat. Horens Stalbe"
  • Sāc ar sevi – "Musiqq"
  • Te saule aust – "Instrumenti" un "Prāta vētra"
  • Visā visumā visums ir viss – "Instrumenti"

No šī gada nominantiem tikai "Prāta vētra" līdz šim ir godināta kā Radio hita laureāte. Viņi arī saņēmuši vislielāko Radio hita apbalvojumu skaitu Mūzikas ierakstu gada balvas vēsturē – kopskaitā astoņas reizes - ar dziesmām "Tavas mājas manā azotē", "Puse no sirds", "Brīvdienas nav manas laimīgās dienas", "My star" / "Īssavienojums", "Maybe", "Colder", "Skolzkie ulici" un "Debesis iekrita tevī".

Šī gada rezultātus uzzināsim jau 18. februārī, kad Dailes teātrī tiks pasniegtas "Zelta mikrofona" balvas aizvadītā gada izcilākajiem Latvijas mūzikas ierakstiem.

“Mikrofona aptaujas” lielkoncerts 2019. gadā

2020. gada priekšvakarā Saldus sporta kompleksā krāšņā lielkoncertā uz vienas skatuves satikās latviešu estrādes leģendas un jaunās paaudzes izpildītāji, lai ...

gallery icon
49