foto: no privātā arhīva
Andris Bērziņš kāzu jubilejā izliek pārdošanā dzīvokli, lai pārceltos uz laukiem
Andris Bērziņš.
Slavenības
2019. gada 5. novembris, 06:32

Andris Bērziņš kāzu jubilejā izliek pārdošanā dzīvokli, lai pārceltos uz laukiem

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedošais aktieris Andris Bērziņš (67) ar sievu mākslinieci Inesi Gūtmani septītajā kopābūšanas un ceturtajā kāzu gadadienā steigšus meklē jaunus saimniekus tikko izremontētajam Rīgas dzīvoklim, jo pēc iespējas drīzāk vēlas pārcelties uz vietu, kur dzīvot saskaņā ar dabu.

Četrdesmit kvadrātmetru plašais studio tipa dzīvoklis Āgenskalnā, kura logiem pretī slejas Rīgas Svētā Alberta Romas katoļu baznīca, nupat svaigi izremontēts un pārvēsts līdz nepazīšanai. Austrumnieciskā košuma vietā tagad viss ir baltā, un Andris Bērziņš nespēj vien nopriecāties, cik cēls, plašs un gaišs kļuvis viņa ģimenes mājoklis. Tomēr aktieris atzīst – Rīgu viņš vairs par savām mājām saukt nevēlas. „Tāpēc meklējam tikpat mīlošu pāri kā mēs vai, piemēram, kādu ārstu, kam būtu vēlēšanās iegādāties mūsu ligzdiņu, jo māja atrodas tikai minūtes gājiena attālumā no Stradiņa slimnīcas. Bet mēs paši ar sieviņu – jo ātrāk, jo labāk – vēlamies pārcelties prom uz laukiem,” plānos dalās dziedošais aktieris.

foto: no privātā arhīva
Svaigi izremontēto dzīvokli Āgenskalnā Andris Bērziņš vēlas pārdot par 52 000 eiro.

Izrādās, ka pilsētas kņada, nemitīgās auto straumes un ļaužu masas māksliniecisko pāri vairs nesaista. Abi katru brīvu brīdi dodas staigāt pa mežu, rīko pārgājienus gar jūras krastu un mērķtiecīgi apceļojuši Latviju, lai atrastu kādu nomaļu vietiņu pie dabas krūts, kur smelties iedvesmu un dzīvot klusā un dabiskā vidē. „Nepagāja ne trīs gadi, līdz sameklējām ko sev piemērotu un atbilstošu, un ar nepacietību gaidām, kad izdosies atrast jaunus saimniekus dzīvoklim, lai varam nekavējoties pārcelties. Tā ir jauka viensēta Kurzemē, visapkārt meži, arī līdz jūrai nav tālu. Būtu lieliski, ja jau Ziemassvētkus mēs varētu nosvinēt savā lauku namiņā,” cerīgi teic Andris Bērziņš.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Inese un Andris pirms sešiem gadiem.

Kāzu jubilejā atkal bildina mīļoto

Andris Bērziņš atklāj, ka aizvien viņa dzīvē spožākā saule ir mīļotā sieva Inese, kas viņu sparīgi atbalsta kā sadzīvē, tā ikkatrā radošajā solī. Tālab aktieris arī parūpējās, lai ceturtā kāzu gadadiena abiem būtu neaizmirstams notikums. „Rīts, protams, sākās ar kafiju gultā, un es Inesīti pārsteidzu, pasniedzot pērļu gredzenu un kaklarotu, kurus speciāli palūdzu atvest draugam no Ķīnas. Esmu solījies Inesīti bildināt katru gadu no jauna, un to arī vēlreiz izdarīju. Viņa gan teicās padomāt,” garšīgi nosmiedamies, stāsta Andris Bērziņš. Pusdienās pāris devās uz restorānu "Ostas skati", kur Andris Inesei pasniedza skaistu rožu pušķi.

foto: no privātā arhīva
Mezdamies uz ceļa, Bērziņš savu mīļoto bildināja jau piekto reizi.

„Šo vietu es izvēlējos, jo jaunībā gribēju būt jūrnieks,” atgādina aktieris, kurš ar sievu arī izbaudīja romantisku izbraucienu ar jahtu līdz jūrai. „Tad devāmies uz "36. līniju", kur padzērām siltu tēju un baudījām atvasaras pastaigu, bet vakaru, jūs neticēsiet, pavadījām, kopā lasot Jāņa Petera dzeju, jo es gatavoju jaunu dziesmu un dzeju programmu,” stāsta Bērziņš, kurš īpaši kopdzīves septiņgadei izveidojis jaunu imidžu – tagad viņam ir bārda un skūta galva.

„Kad ar Inesīti sākām dzīvot, man arī bija „lidijas pauris”,” smej Andris, nopietni piebilzdams: „Par šiem kopdzīves septiņiem gadiem Inesītei esmu ļoti pateicīgs! Man septiņus gadus nav plostu, man ir lieliskas koncertprogrammas, bija burvīgā "Tobāgo" izrāde, izdots jauns albums "Es šonakt sēdēšu uz jumta", pirmo reizi veiksmīgi piedalījos "Latvijas sirdsdziesmā", un nu jau ir gatava grāmata par manām 100 lomām teātrī un kino... Vēl prieks, ka esmu kopā divatā uz skatuves ar Maestro Raimondu Paulu. Jo īpaši Dzintaru koncertzālē un Rundāles pils Baltajā zālē gūtās sajūtas nekad neaizmirsīšu – enerģiju un kaifu, kas tur valdīja, pozitīvismu un lielo tautas mīlestību!”

Paula un Bērziņa dzejas un dziesmu programma “Es šonakt sēdēšu uz jumta”

2019. gada 27. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, izskanēja Maestro Raimonda Paula un aktiera Andra Bērziņa jaunā dzejas un dziesmu programma ...

gallery icon
80