foto: publicitātes (Gints Ivuškāns)
Rīgā ar ovācijām novērtē izrādi par “Čikāgas piecīšiem”
Mūzika
2019. gada 12. septembris, 09:00

Rīgā ar ovācijām novērtē izrādi par “Čikāgas piecīšiem”

Jauns.lv

Ar skaļām ovācijām savu atzinību izrādei “Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās”, kura notika 10. septembrī pārpilnajā VEF Kultūras pils zālē, pauda sanākušie skatītāji, kas uzgavilēja gan pazīstamo aktieru meistarībai, gan iemīļotajām dziesmām, kuras nu atgriežas pie skatītājiem jaunā skanējumā un vizuālā ietērpā.

Izrāde jau tika vasarā ar panākumiem rādīta lielākajās Latvijas estrādēs, izpelnoties skatītāju stāvovācijas, nu tā ir pārveidota iekšas apstākļiem un iespējām, ļaujot skatītājiem lielākā komfortā baudīt mākslinieku sniegumu. Izrādi krāšņo papildus gaismas un skatuves noformējums.

Izrādes režisors Valdis Lūriņš ir pārliecināts - pat ja izrāde ir veidota estrādei, to skatītājam noteikti būs vieglāk uztvert iekštelpās, jo netraucēs nekādi ārējie faktori.

Izrāde “Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās”

Ar skaļām ovācijām savu atzinību izrādei “Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās”, kura notika 2019. gada 10. septembrī pārpilnajā VEF Kultūras pils ...

gallery icon

Skatītāji jau pēc pirmajām dziesmām nebeidza aplaudēt, un bieži uzgavilē pat dziesmas laikā. Īpašu skatītāju atzinību izpelnījās Mārtiņš Brūveris, ar fantastisku precizitāti atveidojot Armanda Birkena balss tembru, kļūstot līdzīgs pat no izskata. Daļa skatītāju pat nenoticēja, ka izrādē netiek izmantota Armanda Birkena oriģinālā balss fonogramma un pēc izrādes neticīgi devās pārjautāt to gan organizatoriem, gan aktieriem.

Izrādes lielā veiksme neapšaubāmi ir Mārtiņš Egliens, kurš gan intuitīvi, gan saturiski pilnībā ir iejuties Alberta Legzdiņa tēlā un jokošanās stilā.  \Aktieris brīvi un atraktīvi darbojas ar publiku, gan liekot zālei pāršalkt smieklos gandrīz pēc katras dziesmas, gan arī notraukt pa aizkustinājuma asarai, kad aktieri dzied dziesmu “Mūsu mīlestība” kā veltījumu “Čikāgas piecīšiem”.

Talantīgā dziedātāja Ieva Sutugova, kurai arī piemīt neapšaubāms aktrises talants, ar lielu pietāti un reizē azartu iejutusies Janīnas Ankipānes tēlā. Ar smeldzīgo dziesmu “Es redzēju bāleliņu” viņa fascinē skatītājus ar burvīgu vokālo improvizāciju, kas nekad agrāk nav skanējusi, bet ir tik iederīga šai dziesmai, ļaujot iztēloties katram savu vīziju.

Izrādes pārsteigums ir Liepājas teātra aktieris Rolands Beķeris, kurš sajūsmina skatītājus, atveidojot Ilmāru Dzeni, liekot visai zālei gavilēt un dejot līdzi, cik nu tas iespējams. Šarmantais aktieris izveidojis ļoti labsirdīgu parodiju par savdabīgo dziedātāju, atklājot kādas netveramas, bet ļoti būtiskas viņa iezīmes.

Ar prieku varam sekot līdzi Lorijas Vudas atveidotājai Gintai Krievkalnai (dažās izrādēs lomu brīnišķīgi atveido arī Dailes teātra aktrise Inita Sondore), kas ar vieglumu un lielu muzikalitāti iekļaujas ansambļa kopējā skanējumā. Smalku humora devu izrādē ienes elastīgais aktieris Marģers Eglinskis, kurš apveltīts ar muzikalitāti un palīdz, ne tikai atveidojot lomu, bet arī spēlējot ģitāru.

Izrādes veiksme ir jaunais un talantīgais horeogrāfs Jānis Putniņš, kurš pratis iemīļotajām dziesmām iedot jaunu vizuālo tēlu.  Brīnišķīgi tiek izdejots “Kurzemnieku Viskonsīnā” stāsts, tā pat arī “ Kāpēc atstāji mani, Lūsij?” , “Šoferdziesma”, “Par mani, draudziņ, nebēdā” un daudzās citas dziesmas.

Izrādes laikā tiek īpaši akcentēts Alberta Legzdiņa devums, uzrakstot dziesmu “Vecpiebalga”, piešķirot autoram “Vecpiebalgas ūdensrozes ordeni”, tā “uz mūžīgiem laikiem” pasakot, ka tieši viņš un neviens cits ir šis dziesmas autors, kaut arī līdz šim ir izskanējušas dažādas versijas.

Izrādes īpašais emocionālais brīdis ir dziedātājas Lorijas Vudas klātbūtne un uzkāpšana uz skatuves.  Viņa kopā ar “jauno” Armandu Birkenu (Mārtiņu Brūveri) izpilda dziesmu “Saules diena”. Pati Lorija šajā mirklī nevar noslēpt saviļņojumu un acīs sariesušās asaras. Šis koncerts gan viņai, gan arī visiem skatītājiem, ir tikšanās pašiem ar savu jaunību, un tā ir iespēja vēlreiz tajā atgriezties.

Izrādes režisors - Valdis Lūriņš. Lomās – Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Ginta Krievkalna vai Inita Sondore, Ieva Sutugova, Marģers Eglinskis, Rolands Beķeris. Horeogrāfs – Jānis Putniņš, producente – Laila Ilze Purmaliete.

Tuvākās izrādes: 15.septembrī Jēkabpilī, 21.septembrī Liepājā, 24.septembrī Limbažos, 26.septembrī Ropažos, 2.oktobrī Ventspilī, 5.oktobrī Dobelē, 14.oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, 28.oktobrī Salacgrīvā.