foto: WENN.com/Vida Press
Šineida O’Konora visbeidzot atvainojas, ka nosaukusi baltos cilvēkus par “pretīgiem”
Šineida O'Konora pērn pievērsās islāmam.
Slavenības
2019. gada 10. septembris, 06:41

Šineida O’Konora visbeidzot atvainojas, ka nosaukusi baltos cilvēkus par “pretīgiem”

Jauns.lv

Visbeidzot īru dziedātāja Šineida O’Konora atvainojusies par saviem agrāk pateiktajiem vārdiem, kuros kritizēja visus baltos cilvēkus un tos, kuri nav islāmticīgi. Viņa to esot pateikusi dusmu uzplūdā, kad jutusies nevesela…

foto: PA Wire/PA Images
Šineida O'Konora 2018. gadā.

Skandalozā īru dziedātāja Šineida O’Konora aizvadītajā gadā pieņēma islāmu un sāka sevi dēvēt vārdā Šuhada Davita. Tā paša gada novembrī viņa publiski nopēla visus baltādainos cilvēkus, apliecinot, ka vairs nekad nevēlas “pavadīt laiku kopā ar baltajiem cilvēkiem”. Šineida visus baltos cilvēkus, kas turklāt nav atklājuši sev islāmu, klaji un rupji nosauca par “pretīgiem”.  Lūk, dziedātājas vēstījums sociālajos tīklos, kas tapis aizvadītā gada nogalē:

Prinsa komponētā superhita “Nothing Compares 2 U” izpildītāja skandalozu slavu izpelnījās jau 1992. gadā, kad šova “Saturday Night Live” uzstāšanās laikā TV kameru priekšā saplēsa pāvesta Jāņa Pāvila II fotogrāfiju. Šādi dziedātajā protestēja pret bērnu seksuālu izmantošanu katoļu baznīcas aizsegā.

foto: AP/Scanpix
2014. gadā Šineida O'Konora bija pārliecināta kristiete.

O’Konoras pērn izteiktie komentāri par riebumu pret baltādainajiem cilvēkiem izpelnījās plašu sabiedrības nosodījumu. Daudzi dziedātāju nodēvēja par “apkaunojumu visai Īrijai”, kā arī ierosināja mūziķei “meklēt palīdzību”.

foto: REUTERS/SCANPIX
Šineida O'Konora "Positivus" festivālā Salacgrīvā 2009. gadā.

Nepilnu gadu pēc savas rases nozākāšanas Šineida gatava ņemt savus vārdus atpakaļ. 52 gadus vecā mūziķe viesojās Īrijas TV šovā “Late Night Show”, kur izpildīja savu populārāko hitu un stāstīja par savu pievēršanos islāmticībai. Dziedātajā bija ģērbusies kliedzoši sarkanā tērpā un viņas galvu sedza lakats, ko austrumu zemēs pieņemts dēvēt par hidžābu.

“Man bija tik daudz aizspriedumu par islāmu,” atzīst O’Konora. Korāna lasīšana esot palīdzējusi viņai “saprast, ka esmu mājās, ka visu savu dzīvi esmu bijusi muslima. Islāms ir domāšanas veids.”

Pēc viesošanās TV šovā dziedātāja izplatījusi publisku atvainošanos par saviem pērnā gada izteikumiem. O’Konora atzīstas, ka aizvainojošās piezīmes pateikusi dusmu uzplūda, turklāt laikā, kad jutusies nevesela. Tagad viņa atvainojas visiem, kurus sāpinājusi. Viņas vārdi neesot bijuši patiesi ne tad, nedz arī ir tagad.

Daudzi fani pieņēmuši Šineidas O’Konoras atvainošanos. Viņi apsveikuši, ka dziedātāja nākusi pie prāta un atvainojusies par saviem izteikumiem. Turpretī viņas viesošanās TV šovā dažādi vērtēta.

Bet te atsauksmes par viesošanos TV šovā:

Šineida O’Konora aizvadīto gadu laikā

gallery icon

Šineidas O’Konoras kāzas Lasvegasā

gallery icon