foto: IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix
Tramps aktīvi iesaistās, lai atbrīvotu Zviedrijā apcietināto amerikāņu reperi "A$AP Rocky"
"A$AP Rocky" nereti iecienījis ļoti provokatīvu apģērbu.
Slavenības
2019. gada 20. jūlijs, 20:43

Tramps aktīvi iesaistās, lai atbrīvotu Zviedrijā apcietināto amerikāņu reperi "A$AP Rocky"

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien piedāvājis garantijas repera "A$AP Rocky" atbrīvošanai pret drošības naudu Zviedrijā, kur viņš aizturēts aizdomās par uzbrukumu pēc kautiņa uz ielas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tramps tvītoja, ka ir sazvanījies ar Zviedrijas premjerministru Stēfanu Levēnu, kurš viņam apliecinājis, ka lieta pret dziedātāju tiks izskatīta godīgi.

"Es viņam apliecināju, ka nav risku par "A$AP" bēgšanu un piedāvāju personīgi garantēt viņa drošības naudu vai citu alternatīvu," Tramps rakstīja tviterī.

Zviedrijā nepastāv drošības naudas sistēma.

Tramps norādīja, ka vienojies ar Levēnu sazināties nākamo divu dienu laikā.

Levēna preses pārstāvis Tonijs Eriksons 20 minūtes ilgo telefona sarunu raksturoja kā "draudzīgu un cieņpilnu".

Premjerministrs sarunā ar ASV prezidentu esot "skaidri uzsvēris Zviedrijas tieslietu sistēmas, prokuratūras un tiesu pilnīgo neatkarību", piebilda Eriksons.

"Viņš uzsvēra, ka Zviedrijā visi likuma priekšā ir vienādi, un valdība nevar un nemēģinās ietekmēt tiesvedību," norādīja Zviedrijas premjera pārstāvis, piebilstot, ka tālākas sarunas ar Trampu ir iespējamas, bet "nekas nav ieplānots".

Fani, citi skatuves mākslinieki un ASV Kongresa pārstāvji ir mudinājuši 30 gadus vecā repera, kura īstais vārds ir Rekims Meiers, atbrīvošanu. Viņu aizturēja 3. jūlijā saistībā ar 30. jūnijā notikušu kautiņu.

foto: IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix
"A$AP Rocky" nereti iecienījis ļoti provokatīvu apģērbu.

Prokuratūrai līdz piektdienai bija jāizvirza apsūdzības vai jāatbrīvo reperis, tomēr prokurori lūdza tiesai pagarināt šo termiņu, lai pabeigtu izmeklēšanu. Stokholmas apgabaltiesa apmierināja šo prasību, pagarinot "A$AP Rocky" apcietinājuma termiņu līdz 25. jūlijam.

Tramps lietā iesaistījās pēc tam, kad viņam to lūdza reperis Kanje Vests ar sievu Kimu Kardašjanu.

Meiers apgalvo, ka rīkojās pašaizsardzības nolūkos, kad divi jauni vīrieši uzbruka un sekoja viņam un viņa pavadošajai grupai.

Kopā ar Meieru aizturētas vēl trīs personas, no kurām viena - repera miesassargs - vēlāk atbrīvota.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Interneta vietne "TMZ" publicējusi aculiecinieka uzņemtu incidenta video, kurā redzams, ka reperis, kurš Stokholmā bija ieradies uz koncertu, nogrūž vienu no vīriešiem uz ielas un vairākas reizes viņam iesit.

Pats reperis publiskojis savus video, kuros redzami notikumi pirms kautiņa. Tajos jauns vīrietis redzams strīdamies ar reperi, kurš vairākkārt lūdz abiem vīriešiem beigt viņam sekot.

Viens no jaunajiem vīriešiem ir redzams iesitam mūziķa pavadošās grupas pārstāvim.

"A$AP Rocky" savā "Instagram" kontā publicējis video, kurā redzams, ka puiši, ar kuriem izveidojās konflikts viņa kompānijai ilgāku laiku sekojoši. "A$AP Rocky" aicinājis viņus pazust, bet puiši to ignorējuši. Vēlāk reperis atklāj, ka konfliktējošos cilvēkus uzskata par narkomāniem, kuri, sekojot viņiem, pamanījušies arī sist garāmejošām sievietēm pa dibeniem. Kāds no viņiem esot arī ar austiņām iesitis apsargam.

"A$AP Rocky" slavenākais hits kopā ar Dreiku un Kendriku Lamāru un 2 Chainz - "F**kin Problems"