Bērniem domāts muzejs izņem no ekspozīcijas Maiklam Džeksonam piederējušās mantas
foto: AFP/Scanpix
Maikls Džeksons.
2019. gada 19. martā, 06:55

Bērniem domāts muzejs izņem no ekspozīcijas Maiklam Džeksonam piederējušās mantas

Jauns.lv

Saistībā ar atkal gaismā celtajām apsūdzībām pedofilijā, Indianapolisā (ASV) esošais Bērnu muzejs ("Children’s Museum") no ekspozīcijas izņēmis popmūzikas karalim Maiklam Džeksonam piederējušo cimdu un hūti.

Bērniem domāts muzejs izņem no ekspozīcijas Maikla...

Muzeja vadība no ekspozīcijas izņēmusi mūziķim Maiklam Džeksonam piederējušās relikvijas, kā arī noņēmusi popmūzikas leģendas plakātu. Šāds lēmums pieņemts „piesardzības apsvērumu dēļ” pēc atklātībā nonākušās dokumentālās filmas „Leaving Neverland”. Tajā divi jauni vīrieši apgalvo, ka bijuši Džeksona upuru skaitā un līdz šķebīgumam detalizēti stāsta par to, kā popmūzikas karalis viņus izmantojis.

„Kā lielākais bērniem veltītais muzejs pasaulē, mēs ļoti rūpīgi izturamies pret savu apmeklētāju,” sarunā ar "CBS News" norādījusi muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kimberlija Hārmsa Robinsone.

Kopā ar brāļiem.

Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona dzīve

Kāds cits no vadošajiem muzeja darbiniekiem sarunā ar „Indy Star” norādījis, ka muzeja ekspozīcijas mērķis ir parādīt „cilvēkus ar augstiem morāles standartiem”.

„Kad mēs gatavojam izstādes, mēs lūkojamies pēc priekšmetiem, kas saistās ar cilvēkiem ar augstiem standartiem,” apliecinājis muzeja kolekciju direktors Kriss Karrons. „Mēs vēlamies radīt stāstus mūsu apmeklētājiem, kas parāda augstākā kaluma cilvēkus.”

Makolijs Kalkins un Maikls Džeksons

Filmas „Viens pats mājās” zvaigzne Makolijs Kalkins un popmūzikas karalis Maikls Džeksons bija labākie draugi.

Maiklam Džeksonam piederējušo platmali un cimdu muzejs 2017. gadā iegādājies no kāda izsoļu nama. Šīs popmūzikas karaļa relikvijas bija aplūkojama izstādē „Amerikāņu pops” („American Pop”). Muzeja darbinieku noņemtais Džeksona plakāts bija parādīts kā cieņas apliecinājums Raienam Vaitam – tīņa vecuma zēnam no Indianas, kuram astoņdesmitajos gados bija konstatēts AIDS, un kuram pirms nāves savu atbalstu bija sniedzis pats Džeksons, – informē izdevums „Star”.

Tomēr daži no muzeja eksponātiem, kas saistās ar Maiklu Džeksonu, aizvien paliks ekspozīcijā. Tajā skaitā Raiena Vaita guļamistaba. Zēna ģimene uzskata, ka popmūzikas karaļa laipnība bijusi neatņemama daļa Raiena dzīvesstāstā, tāpēc viņa istabas interjerā tiks saglabātas Džeksona fotogrāfijas.

Tā maskējās Maikls Džeksons un slēpa savu bērnu sejas

Drīz pēc skandalozās dokumentālā filmas „Leaving Neverland” iznākšanas uz ekrāniem vairāku valstu radio stacijas atteikušās turpmāk atskaņot popmūzikas karaļa mūziku. Šādu valstu vidū minama Jaunzēlande un Kanāda.

Arī populārā animācijas seriāla „Simpsoni” veidotāji paziņojuši, ka izņems no aprites to sēriju, kurā atainots Maikls Džeksons.

Maikla Džeksona bērni tēva 60. gadu jubilejas pasākumā

Parisa un Prinss Maikls Džeksoni tēva popmūzikas karaļa Maikla Džeksona dimanta jubilejas pasākumā Lasvegasā.

Savukārt Britu muzejs Londonā no ekspozīcijas izņēmis popmūzika karaļa statuju. Arī Dānijas tirdzniecības centrs „Rodovre Centrum Mall” pēc vecāku lūguma izņēmis no izstādes ekspozīcijas Džeksona vaska figūru.

Atgādināsim, ka gada sākumā pirmizrādi piedzīvoja skandaloza dokumentālā filma „Leaving Neverland”, kurā divi vīrieši stāsta par to, kā viņus izmantojis popmūzikas karalis Maikls Džeksons.

Dokumentālo filmu „Leaving Neverland” kritiķi nodēvējuši par „šokējošu”. Izdevums „Daily Mail” raksta, ka filmas pirmizrādes laikā daudziem skatītājiem kļuvis nelabi un zālē dežurējuši ātrās medicīniskās palīdzības darbinieki.

Pirmizrāde notikusi Sandensas kinofestivālā, Jūtas štatā, ASV. Šīs četru stundu garās filmas sižeta pamatā ir Veida Robsona un Džeimsa Seifčaka stāstītais. Viņi tiek uzskatīti par galvenajiem upuriem Maikla Džeksona pedofilijas skandālā. Popmūzikas karalis savulaik viņus dēvējis par saviem „mazajiem draugiem”.

Dejotājs Veids Robsons par Džeksona uzmācību publiski bija gatavs runāt tikai samērā nesen. Pēc viņa stāstītā, mūziķis zēnu izmantojis savā Nekurzemes rančo septiņu gadu garumā, līdz puisis sasniedzis 14 gadu vecumu.

Ar līdzīgiem atmiņu stāstiem dalījies arī Džeimss Seifčaks un citi popmūziķa upuri.

Mūziķis ar mazajiem zēniem esot rīkojis orģijas (filmā par tām stāsta līdz nelabumam detalizēti) un noskaņojis savus upurus pret viņu vecākiem un draugiem. Viņš esot bērniem mācījis ienīst visu un visus, kas atrodas ārpus Nekurzemes robežām.

Mūziķis piedevām esot rīdījis zēnus vienu pret otru. Kad viņa „jaunie draugi” paaugušies un vairs nav raisījuši interesi, puišiem likts noprast: tu vairs neesi īpašs, atdod vietu tiem, kuri ir mazāki. Šo un citus faktus filmā izklāsta Robsons.

Parisa Džeksone ar vecmāmiņu Ketrīnu

20 gadus vecā Parisa Džeksone ar vecmāmiņu - popmūzikas karaļa Maikla Džeksona mammu - Ketrīnu Džeksoni (88).

Cietušie arīdzan stāsta, kā Džeksons puišeļiem dāvinājis juvelierizstrādājumus apmaiņā pret „abpusējiem glāstiem”. Savukārt ar vienu no zēniem viņš pat izspēlējis fiktīvas kāzas. Pieaugušais dziedātājs un bērns apmainījušies zvērestiem, un Džeksons savam izredzētajam esot pirkstā uzvilcis gredzenu.

Kritiķi filmu „Leaving Neverland” nodēvējuši nevis par dokumentālo, bet gan par šausmu filmu. „Tā ir kā auksta duša. Mums nevienam nebija taisnība, kad aizstāvējām Maiklu Džeksonu. Viņš patiešām bija pedofils,” raksta kino kritiķe Mara Reinšteina no izdevuma „US Weekly”.

Džeksona ģimene skarbi nokritizējusi telekompāniju HBO par šādas filmas radīšanu un demonstrēšanu. Maikla brāļadēls Tadžs Džeksons savas dusmas paudis „Twitter”, nodēvējot Robsonu un Seifčaku par „krāpniekiem”.

Džeksona jaunākais dēls Blankets apmeklē boksu

Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona jaunākais dēls Blankets apmeklē boksu.

Maikla Džeksona meitas Parisas Džeksones grima māksliniece atklāj, ka šīs bēbīšzilās acis esot „reta ģenētiska forma”. Pētnieki secinājuši, ka tās, iespējams, liecina par Vārdenburga sindromu.

Parisas Džeksones skaistās zilās acis

Maikla Džeksona meitas Parisas Džeksones grima māksliniece atklāj, ka šīs bēbīšzilās acis esot „reta ģenētiska forma”. Pētnieki secinājuši, ka tās, ...

19 gadus vecais filantrops Prinss Maikls Džeksons manīts Kalifornijā, kad devās uz TV studiju „Extra TV”, stāstīja par labdarības organizāciju „Heal Los Angeles”, kuras rindās aktīvi arī pats darbojas. Šī fonda mērķis ir cīnīties pret vardarbību pret bērniem, badu un bezpajumtnieku problēmām.

Maikla Džeksona vecākais dēls Prinss dodas uz TV studiju

19 gadus vecais filantrops Prinss Maikls Džeksons manīts Kalifornijā, kad devās uz TV studiju „Extra TV”, stāstīja par labdarības organizāciju ...

Popmūzikas karalis Maikls Džeksons savulaik bija iecienījis „El Cholo” restorānu Santamonikā, ASV. Nesen ļaudis pamanījuši ērmīgas lietas. Uz koka paneļa līdzās popmūziķa iecienītajam galdiņam parādījusies paša Nelabā seja.

Sātana seja pie Maikla Džeksona iemīļotā galdiņa restorānā

Popmūzikas karalis Maikls Džeksons savulaik bija iecienījis „El Cholo” restorānu Santamonikā, ASV. Nesen ļaudis pamanījuši ērmīgas lietas. Uz koka paneļa ...