foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ukraina melnajā sarakstā iekļauj biežu Rīgas viesi - itāļu dziedātāju Al Bano
Ukrainā dziedātājs Al Bano tagad ir nevēlama persona.
Slavenības
2019. gada 12. marts, 12:50

Ukraina melnajā sarakstā iekļauj biežu Rīgas viesi - itāļu dziedātāju Al Bano

Jauns.lv

Ukrainas Kultūras ministrija "melnajā sarakstā" iekļāvusi pazīstamo itāļu dziedātāju Al Bano, kas beidzamo gadu laikā iecienījis arī Latviju, Rīgā pat atverot savu vīna bāru.

75 gadus vecais Al Bano, īstajā vārdā Albano Karrisi, iekļauts to 147 cilvēku vidū, kas atrodas Kultūras ministrijas tā sauktajā "melnajā sarakstā", kurā ir personas, kas izraisa draudus nacionālajai drošībai.

Kultūras ministrija Al Bano šajā sarakstā iekļāvusi pēc Ukrainas drošības dienesta ieteikuma, taču iemesls publiski paziņots nav. Zināms gan, ka dziedātājs ir izteicies, ka, viņaprāt, Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir "dižens politiķis".

Ukrainas Kultūras ministrijas melnajā sarakstā ir tādi Krievijas mākslinieki kā Ņikita Mihalkovs, Jevgeņijs Griškovecs, Aleksandrs Rozenbaums, Sergejs Penkins, Nikolajs Rastorgujevs, Valentīns Gafts, Ļevs Ļeščenko, Sergejs Bezrukovs, Larisa Doļina, Oļegs Gazmanovs, Zurabs Cereteli. Bet no ārzemju zvaigznēm listē iekļauti aktieri Stīvens Sigals, Žerārs Depardjē, Mikēle Plačido, dziedātājs Freds Dērsts, bokseris Rojs Džonss.

Al Bano septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados ieguva varenu popularitāti padomju telpā, muzicējot duetā ar sievu Rominu Paueru. Interesanti, ka viņas vārda Ukrainas drošības draudu nesēju vidū nav.

Al Bano koncerts Dzintaru koncertzālē

gallery icon