foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: ar jautru burziņu atzīmē komēdijas "Jaungada taksometrs" pirmizrādi; atnāk arī Ušakovs
Slavenības
2018. gada 29. novembris, 10:44

FOTO: ar jautru burziņu atzīmē komēdijas "Jaungada taksometrs" pirmizrādi; atnāk arī Ušakovs

Jauns.lv

Trešdien, 28. novembrī, kinoteātrī "Kino Citadele" notika jaunās latviešu komēdijas "Jaungada taksometrs" pirmizrāde, ko sanākušie nosvinēja ar jautru ballīti.

Režisora Māra Martinsona filma stāsta par taksometra vadītāja Andreja, ko atveido Lauris Reiniks, piedzīvoto Vecgada vakarā.

Filmas "Jaungada taksometrs" pirmizrādes ballīte

2018. gada 28. novembrī "Kino Citadele" notika jaunās latviešu komēdijas "Jaungada taksometrs" pirmizrāde.

gallery icon
124

Filmas anotācija vēsta: "Kā Andrejs jau gandrīz beidzis maiņu, kad aizmugurējā sēdeklī nejauši atstāta Jaungada dāvana viņam liek atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kas tajā vakarā paviesojusies viņa automobilī, – kašķīgu pāri, pagurušu Salaveci, trokšņainus ķekatniekus, satrauktu līgavaini un pat grūtnieci. Katra pasažiera stāstā Andrejs nospēlē savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?"

Bez Reinika lomās arī Nauris Brikmanis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Andris Bulis, Dārta Daneviča, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare, Valdis Melderis, Anete Krasovska un citi.

Pirmizrādes ballītē liela daļa no aktieriem arī bija klāt, turklāt lūgto viesu sarakstā izrādījās arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ar kundzi Ivetu Strautiņu-Ušakovu. Un kā nu ne - savulaik taču tieši "Jaungada taksometra" režisors Martinsons ar kustības “Ghetto Games” līderi Raimondu Elbakjanu veidoja dokumentālo filmu "Pārgājiens", kurā bija atainots "Ušakova ceļš no Imantas puikas līdz Rīgas mēram”.

Jestrā aktieru burziņā ceļu pie skatītājiem sāk Māra Martinsona komēdija "Jaungada taksometrs"

gallery icon
99

Pirmizrādes viesu vidū netrūka arī citu sabiedrībā zināmu cilvēku - ieradās dziedātāja Olga Rajecka, modes māksliniece Elita Patmalniece, galvenās lomas atveidotāja Laura Reinika radi, politiķis Mārtiņš Bondars...

Komēdijas "Jaunā gada taksometrs" filmēšanas aizkulises

Režisora Māra Martinsona jaunās komēdijas "Jaunā gada taksometrs" filmēšanas aizkulises.

gallery icon
50

Ieskats komēdijas “Jaunā gada taksometrs” filmēšanā

2018. gada 27. marta vakarā Kalnciema kvartālā noslēdzās filmēšanās Māra Martinsona jaunajai spēlfilmai “Jaunā gada taksometrs”, kas vēsta par notikumiem ...

gallery icon
74