foto: Juris Rozenbergs
Viesos miljonāri, Repše, eksprezidents Bērziņš – ekskluzīvi nosvin Solvitas Āboltiņas grāmatas atvēršanas svētkus
Solvitu Āboltiņu lielajā dienā atbalstīja ģimene - vīrs Jānis Āboltiņš un bērni - dvīņi Anna un Artūrs.
Slavenības
2018. gada 22. augusts, 22:15

Viesos miljonāri, Repše, eksprezidents Bērziņš – ekskluzīvi nosvin Solvitas Āboltiņas grāmatas atvēršanas svētkus

Jauns.lv

Dailes teātrī pēcpusdienā sanāca tiešām kupls pulks ļaužu, kādus līdz šim vienā pasākumā tā īsti kopā nemaz nevarēja iedomāties, jo viņi pārstāv dažādus iedomātus un arī reālus dažādi domājošus strāvojumus. Visus zem viena jumta bija sapulcējusi jaunieceltā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, kas pēc dažām dienām jau dosies valsts misijā uz Romu.

Solvitas Āboltiņas grāmatas "Varēt" prezentācija

gallery icon

Ieeja uz bijušās Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas grāmatas „Varēt” atvēršanas svētkiem bija ar ielūgumiem, un viesus uz pasākumu bija aicinājusi pati notikuma vaininiece.

Pie ieejas dežūrēja pulciņš apsardzes darbinieku, bet aiz durvīm apdrukātas lapeles dalīja kāds acīmredzami negatīvi pret Āboltiņu noskaņots personāžs. Daļa viesu, ierodoties uz pasākumu, tās arī paņēma, bet pēc pāris metriem jau atstāja teātra miskastē.

foto: Juris Rozenbergs
Solvitu Āboltiņu lielajā dienā atbalstīja ģimene - vīrs Jānis Āboltiņš un bērni - dvīņi Anna un Artūrs.

Pats pasākums ilga aptuveni divas stundas, kuru laikā Āboltiņa atzina, ka grāmata ir viņas kā politiķes dzīves atainojums 18 gadu garumā, kas tapis ar piecu dažādu autoru – Jura Lorenca, Egīla Zirņa, Māra Zandera, Anetes Konstes un Ivara Ījaba – palīdzību. Proti, viņi intervējuši Āboltiņu, un tad nu redaktors visas šīs intervijas licis kopā.

Trīs no pieciem autoriem bija klāt arī grāmatas atvēršanas svētkos, kuros vadītāja loma bija uzticēta Dailes teātra aktierim Gintam Grāvelim, bet ar īpašu uzrunu un analīzi, kas ir personība, uzstājās Āboltiņas kolēģe partijā un Saeimā, aktrise Ausma Kantāne.

foto: Juris Rozenbergs
Eksprezidents Andris Bērziņš pasniedza Solvitas Āboltiņas mīļākās puķes - dzeltenas rozes.

Viesu bija vismaz pāris simti, un lielākā daļa no tiem bija tādi, par kuru klātbūtni lepns būtu jebkurš grāmatas autors. Bija luterāņu arhibīskaps Jānis Vanags, katoļu arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, eksprezidents Adris Bērziņš, bijušais premjers Einars Repše, teju vai visi bijušie Saeimas spīkeri – Gundars Daudze, Alfrēds Čepānis, Ingrīda Latimira.

Kupli bija pārstāvētas politiķu rindas, bet vēl kuplāk – uzņēmēji, miljonāri, baņķieri, kuri saviesīgos pasākumos, kur nu vēl grāmatas prezentācijās, tā īsti līdz šim nemaz nav redzēti. Guntis Rāvis, Olafs Berķis, Igors Skoks, Arkādijs Suharenko – tie bija tikai daži no turīgajiem viesiem.

Kā novēroja Jauns.lv, pēc saviesīgām uzrunām, Solvita Āboltiņa vairāk nekā stundu sniedza autogrāfus. „Roka tiešām bija piekususi, jo katram autogrāfa gribētājam ne tikai parakstījos, bet arī rakstīju kādas personīgas lietas,” Jauns.lv atzinās Solvita Āboltiņa.