foto: Vida Press
Fani, sarosās! Pārdošanā māja no „Krēslas” sāgas, kurā dzīvoja Bella!
Šajā mājā filmētas daudzas ainas sāgā „Krēsla”. Te dzīvoja Bella Svona ar savu tēti. Fani no visas pasaules mēdz apciemot šo māju Oregonas štatā un pie tās fotografēties.
Slavenības
2018. gada 20. augusts, 06:43

Fani, sarosās! Pārdošanā māja no „Krēslas” sāgas, kurā dzīvoja Bella!

Kasjauns.lv

Vampīru sāgai „Krēsla” ir miljoniem fanu visā pasaulē, taču tam jābūt ļoti pārņemtam (un arī ļoti naudīgam!) pielūdzējam, lai pirktu nekustamo īpašumu, kas fantāzijas filmu sērijā atainots kā Bellas Svonas māja. Īpašnieks ēku, kur notikusi filmēšana, pārdod par 349 000 ASV dolāru.

Ja esi gana liels un turīga sāgas „Krēsla” fans, šī četru guļamistabu un divu vannasistabu māja var būt tava. Nams, kuru par savu sāgas „Krēsla” filmās sauca Bella Svona, kuru atveidoja aktrise Kristena Stjuarte, uzcelta 1935. gadā. Ēka atrodas Senthelēnā, Oregonas štatā ASV.

Māja, kur sāgas „Krēsla” filmā dzīvoja Bella

Māja, kur sāgas „Krēsla” filmā dzīvoja Bella Svona, izlikta pārdošanā. Tās īpašnieks to pārdod par 349 000 ASV dolāru.

gallery icon
7

Šeit uzņemtas daudzas no sāgas „Krēsla” redzamajām ainām. Kino darbinieki šo novērtējuši kā perfektu, lai filmā atainotu Bellas mājvietu pilsētā Forksā.

Mājas kopējā platība sasniedz 232 kvadrātmetru un tai piemīt zināms „vintage” šarms. Dzīvojamā istabā ir akmens kamīns, kas tajā atrodas jau kopš ēkas uzcelšanas, savukārt ēdamtelpā ir trauku skapīši ar stiklotām durtiņām.

Nepilnus 16 gadus šo māju par savu sauca vīrs vārdā Dīns Koenigs. Viņš ēkā saglabājis daudzus dekoratīvus elementus, ko filmas vajadzībām ieviesa sāgas „Krēsla” veidotāji. To skaitā ir arī zilās tapetes. Slavenību žurnālam „People” mājas pārdevējs norāda, ka īpašumam piemīt sāgas „Krēsla” dvesma.

Keonigs teic, ka filmēšanas komanda pilnībā pārkrāsojusi telpas mājā un „uzfrišinājusi” tās izskatu.

foto: Vida Press
Bella (Kristena Stjuarte) ar tēti (Billijs Bērks) kādā no sāgas „Krēsla” epizodēm.

„Māja pati par sevi ir skaista,” norāda īpašnieks. „No tās paveras skats uz upi un briežiem dārzā. Taču filma tai piešķīrusi pavisam jaunu elpu. Esmu saglabājis māju tādu, kāda tā redzama filmā.”

Daudzi sāgas „Krēsla” fani no visas pasaules apmeklējuši šo namu un pie tā fotografējušies. Daži pat pie ēkas atstājuši ziedus un ar roku rakstītas vēstulītes.

„Aktieri noveco. Viņi mainās. Viņi spēlē citas lomas. Šī māja vienmēr būs tāda, kā redzējāt filmā,” Koenigs norādījis žurnālam „People”. „Kad cilvēki te atbrauc, viņi patiešām var sajust šo (filmā atainoto) pasauli un šī pasaule viņiem kļūst mazliet reālāka.”

„Pie mājas ir izkārtne, kurā teikts ‘Laipni lūgti! Lūdzu, fotografējiet no ceļa.’ Lielākoties fani ievēro šo lūgumu,” norāda īpašnieks.

Koenigs apliecina, ka līdz šim neviena pārdabiska būtne šo māju gan neesot apmeklējusi. „Nav redzēti ne vampīri, ne vilkači,” viņš apliecina. „Tikai brieži.”

foto: Vida Press
Bellas guļamistaba.

„Es nevaru pat vārdos izteikt, kā tas ir, kad filmā redzi cilvēkus gatavojam maltīti TAVĀ virtuvē,” sarunā ar „USA Today” izteicies Koenigs.

Skatītāji šo māju „iepazina” jau sāgas „Krēsla” pirmajā filmā 2008. gadā, kad Bella Svona (Kristena Stjuarte) apmetās tajā uz dzīvi kopā ar tēti policistu (Billijs Bērks).

Nākamajās „Krēslas” filmās telpu iekšskatu ainas jau filmētas kino paviljonos, kurās interjers uz mata uztaisīts tāds pats kā bija īstajā mājā pirmajā filmā.