Arhitekts Andis Sīlis ticis pie tāda mustanga, kāda nav nevienam citam pasaulē
Slavenības
2018. gada 29. jūnijs, 07:02

Arhitekts Andis Sīlis ticis pie tāda mustanga, kāda nav nevienam citam pasaulē

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Arhitekts Andis Sīlis, kas jau pārdesmit gadu ir kaismīgs "Ford Mustang" markas automobiļu cienītājs, savu jauno braucamo pārkrāsojis unikālā grafīta pelēkā tonī. Tagad viņam ir tāds mustangs kā nevienam pasaulē.

„Gandrīz viss, ko darām, ir saistīts ar formu, un ir grēks to nelietot,” par vizuāli iespaidīgo auto žurnālam "Kas Jauns" teicis Andis Sīlis, kas pie sava pašreizējā braucamā ticis pavisam neviļus.

Aptuveni pirms gada viņu uzmeklējis kāds cilvēks, kurš zina, ka arhitektam patīk "Mustang" sporta automašīnas, un izteicis piedāvājumu iegādāties visai jaunu, tumšzilu spēkratu. Sīlis sākumā teicis, ka viņam nevajag, ka aizvien braukā pats ar savu mustangu – ikoniskā mustanga 2005. gadā izlaisto mūsdienu modeli, taču pārdevējam izdevies viņu pārliecināt vismaz iesēsties un iemēģināt piedāvāto auto.

foto: Inta Mengiša
"Nospiedu pedāli un sajutu, ka šī mašīna grib traukties," tā Andis.

„Paša vecais ir pieaudzis pie sirds, dizaina ziņā tas man šķiet krietni vien izskatīgāks, un joprojām nevaru saņemties to pārdot. Bet, iekāpjot šajā... Nospiedu pedāli un sajutu, ka šī mašīna grib traukties. Tas arī ir viens no dizaina parametriem – šis autiņš ir ne tikai formāli glīts, bet arī dzīvelīgs. Bet par baudu ir jāmaksā, neko darīt... Tiku burtiski sakārdināts,” atzīstas arhitekts.

Pēc šā gadījuma Andis spiests atzīties, ka joprojām viņam ir kaut kāda piesaiste materiālām lietām. „Lai gan prieks par lietām ir normāla dzīves sastāvdaļa, mans mērķis ir tiekties uz stāvokli, kad nekas materiāls nekārdina,” saka viņš.

Uz iebildumu, ka Andim Sīlim, kurš ir zināms kā ļoti atraktīvs vīrietis, diez vai piestāvētu būt mūkam, viņš atbild: „Domāju, ka tas ir tas, ko es gribētu. Un agri vai vēlu to dabūšu gatavu!”

foto: Inta Mengiša
„Oriģinālā krāsa bija zila – fui! Tumši zila, bet vienalga nebija laba," tā Andis.

Par automašīnu runājot, Andis atklāj, ka viņa jaunais mustangs ar 420 zirgspēkiem sākotnēji bijis pavisam citā krāsā. „Oriģinālā krāsa bija zila – fui! Tumši zila, bet vienalga nebija laba. Tā kā ikdienā darbojos ar krāsām, palūdzu sagatavot četrus paraugus un starp grafīta pelēko atlasīju visskaistāko. Tagad mans auto ir tāds, kāda nav nekur citur pasaulē.”

Viens no pirmajiem braucieniem, kurā Sīlis ar jauno spēkratu devās, šomēnes bija uz pazīstamās fotogrāfes, modes blogeres un modeles Agnijas Grigules rīkotajiem jaunā interneta medija “Honeymoon High” atklāšanas svētkiem.

Blogeres un "Instagram" modeles Agnijas Grigules jaunā interneta medija atklāšanas svētki

Blogeres un "Instagram" modeles Agnijas Grigules jaunā interneta medija atklāšanas svētki.

gallery icon