foto: Vida Press
Kāda bija kino dīvas un skaistuma ikonas Merilinas Monro diēta?
Merilinas Monro brokastis sastāvēja no glāzes karsta piena, kam pievienotas divas jēlas olas.
Slavenības
2018. gada 27. jūnijs, 06:27

Kāda bija kino dīvas un skaistuma ikonas Merilinas Monro diēta?

Jauns.lv

Ja arī tevi nodarbina doma, kā gan sievietes uzturēja lielisku figūru, kad pasaule vēl nepazina sulu attīrīšanās kūres, bezglutēna diētas un īpašas programmas, ko ievēro „Victoria’s Secret” eņģeļi, kino leģenda un savulaik par sekssimbolu dēvētā Merilina Monro varētu sniegt atbildi uz šo jautājumu.

Žurnāla „Pageant Magazine” 1952. gada septembra izdevumā atrodama intervija ar aktrisi Merilinu Monro, kuru vesela paaudze uzskatīja par skaistuma etalonu. Šajā intervijā aktrise padalījusies ar saviem lasītājiem, kā viņa uztur figūru formā.

Ar intensīvu sportošanu Merilina neaizrāvās, bet dienu viņa vienmēr sāka ar „šķidrajām brokastīm”. Brokastīs aktrise dzēra glāzi silta piena, kam pievienoja divas jēlas olas. Šādu brokastu režīmu viņa ievēroja pat tad, kad devās ceļojumos.

Interesanti, ka Merilina tikpat kā nekad nevakariņoja ārpus mājām. Tā vietā, lai izvēlētos labāko restorānu pilsētā, Merilina devās uz tuvāko tirgu, kur nopirka steiku, aknas vai jēra karbonādi, ko pēc tam pati cepa uz elektriskās plītiņas.

Kā piedevu gaļai viņa bija iecienījusi svaigus termiski neapstrādātus burkānus.

Kad Merilina vēlējās sevi palutināt ar kaut ko garšīgu, viņa atļāvās krējuma saldējumu ar augļiem, riekstiem un sīrupu.

„Manuprāt, tas nekaitē. Pa dienu es ēdu pieticīgi un aizvadīto mēnešu laikā esmu aizsākusi tradīciju piestāt „Will Wright’s” saldējuma kafejnīcā, kur vakarā pa ceļam no drāmas nodarbībām pasūtu sev saldējumu ar karstu karameli. Esmu pārliecināta, ka nevarētu to atļauties, ja vien mana ikdienas diēta nesastāvētu tikai no proteīna.”

foto: Vida Press
Merilinas matlītes bija vienkāršas, ar našķiem viņa neaizrāvās.

Viegla vingrošana

„Vingrošana. Katru rītu, kad esmu iztīrījusi zobus, nomazgājusi seju un aizdzinusi pirmo dziļa miega vilni, es noguļos uz grīdas līdzās gultai un sāku savu pirmo vingrojumu. Tas ir vienkāršs krūtis stiprinošs vingrojums, kura laikā cilāju piecu mārciņu (2.26 kg) hanteles. Rokas novietoju uz grīdas virs galvas plecu platumā un cilāju hanteles. Es daru to lēnām kādas 15 reizes. Pēc tam paceļu rokas no grīdas 45 grādu leņķī un veicu ar hantelēm apļveida kustības, līdz esmu nogurusi. Es neskaitu ritmiski līdzi, kā to dara rīta rosmes pasniedzēji pa radio. Es nevarētu ciest vingrošanu, ja man vajadzētu ievērot armijas disciplīnu.”

foto: Vida Press
Merilina aptuveni 1948. gadā.

„Ja godīgi, līdz pat nesenam laikam es savu figūru neuzskatīju par kaut ko īpašu. Es reti par to vispār piedomāju. Parasti vienīgais par ko raizējos, bija, vai dabūšu pietiekami paēst. Tagad man savukārt jāraizējas, lai neēstu par daudz. Agrāk es nekad neapgrūtināju sevi ar vingrošanu. Tagad es katru rītu pavadu vismaz 10 minūtes, darbojoties ar vieglām hantelītēm. Esmu pati izstrādājusi vingrojumus. Es vēlos, lai mani muskuļi būtu tonizēti.”

foto: Vida Press
Sportot viņai nepatika, taču no rītiem vismaz 10 minūtes rīta rosmei aktirse veltīja.

Labāk nekā saules aizsargkrēms

„Sports. Nekad neesmu īpaši aizrāvusies ar sporta nodarbībām ārā. Es nealkstu izcelties tenisā, peldēšanā vai golfā. Šādas aktivitātes atstāju vīriešu ziņā. Lai gan Kalifornijā tas ir lielā cieņā, es personīgi neuzskatu, ka iedegusi āda ir skaistāka par porcelāna baltu vai jebkādu citu, kas vien ir veselīga. Esmu pret tumšu iedegumu, jo man patīk būt gaišai no matu galiņiem līdz papēžiem.”

foto: Vida Press
Vairāk par visu Merilinai patika nesteidzīgi svētdienu rīti, kad viņa no rītiem laiskojās pa gultu pat divas stundas līdz jutās pa īstam atmodusies.

„Es pēc dabas esmu lēna. Nevaru ciest kaut ko darīt steigā vai saspringtā atmosfērā, un man absolūti nav raksturīgi vienā acumirklī no rīta izlēkt no gultas. Svētdienā, kas ir mana brīvā diena, es dažkārt dodu sev divas stundas, lai tā pa īstam atmostos, izbaudot katru laiskuma mirkli. Atkarībā no dienas plāniem, es parasti miegam atvēlu no piecām līdz desmit stundām katru nakti. Es guļu viena pati ārkārtīgi platā gultā un izmantoju tikai vienu smagu dūnu segu - kā vasarā, tā ziemā. Es nekad neesmu spējusi valkāt pidžamas vai naktskreklus, jo tie traucē manu miegu.”

foto: Vida Press
"Es nekad neesmu spējusi valkāt pidžamas vai naktskreklus, jo tie traucē manu miegu.”

Ēdienreizes

„Brokastis. Man ir teikts, ka mani ēšanas paradumi esot ārkārtīgi dīvaini, taču man pašai tā nešķiet. Pirms rīta dušas es lieku sildīties krūzīti piena uz elektriskās plītiņas, kas man vienmēr ir viesnīcā. Kad tas ir karsts, es iesitu krūzītē divas jēlas olas un ar dakšiņu samaisu. Izdzeru, kamēr ģērbjos. Es to papildinu ar multivitamīnu tableti. Šaubos, ka ir kāds ārsts, kas varētu ieteikt pilnvērtīgākas brokastis strādājošai meitenei, kas steidzas.”  

foto: Vida Press
Atkarībā no dienas plāniem, Merilina Monro miegam veltīja piecas līdz desmit stundas katru nakti.

„Vakariņas. Manas maltītes mājās ir vienkāršas. Katru vakaru es dodos uz tirgu, kas ir tuvumā viesnīcai, un nopērku steiku, jēra karbonādi vai nedaudz aknas. Es gaļu cepu uz elektriskās plītiņas savā viesnīcas numurā. Parasti apēdu četrus vai piecus svaigus burkānus kopā ar gaļu. Tas arī viss. Es laikam esmu pa pusei trusis, jo man nekad neapnīk burkāni.”

Sešdesmito gadu sekssimbola Merilinas Monro peldkostīmi

gallery icon

50 gadi kopš kinoleģendas Merilinas Monro nāves

gallery icon

Merilinas Monro pirmās fotosesijas attēli

gallery icon