foto: publicitātes (Antons Korbeins)
“Prāta vētra” izstāsta visu patiesību par to, kā tapa klips kosmosā
Grupa "Prāta vētra".
Slavenības
2018. gada 18. aprīlis, 11:17

“Prāta vētra” izstāsta visu patiesību par to, kā tapa klips kosmosā

Kasjauns.lv

Latvijas slavenākās grupas “Prāta vētra” jaunā albuma “Par to zēnu, kas sit skārda bungas” dziesmas “Wonderful Day” videoklips daļēji radīts arī kosmosā, un šajā gadījumā izpalīdzējis kosmonauts, kuram ir tīkama grupas no Jelgavas daiļrade.

Grupas “Prāta vētra” bundzinieks Kaspars Roga žurnālam “9vīri”, stāstot par klipa radīšanu, atzina: “klipam ir tāda ļoti neparasta ideja. Ingaram (Ingars Viļums – red.) albumā ir lieliska dziesma – “Wonderful Day” jeb latviskajā versijā “Bezgalīgs stāsts”. Video gan būs angļu versijai, jo viss asākās ar krievu partneru iedrošinājumu, ka šī dziesma varētu tiešām “aiziet” Krievijas auditorijā.

Partneri pastāstīja, ka tobrīd kosmosā bija viens viņu kosmonauts, ar kuru notika tiešā sazināšanās un kuram ļoti patīk mūsu dziesma. Tā ir iekļauta viņam pleilistē tur augšā. Tas bija ļoti labs pārsteigums.

Un tad piedzima ideja, ka “Wonderful Day” varētu tur augšā ļoti labi derēt un varētu uztaisīt tādu “lyric” video, kā mūsdienās ierasts. Viņš rādītu dziesmas tekstu. Ierosinājām šo ideju, un atnāca atbilde, ka ar Sergeju sazinājušies un viņš ir gatavs to darīt.

Tā top "Prāta vētras" videoklips

Tā top "Prāta vētras" klips “Par to zēnu, kas sit skārda bungas”.

gallery icon

Tad aizsūtījām dziesmas vārdus, viņš tos sāka printēt. Visa šī informācijas apmaiņa visā nopietnībā bija jāsaskaņo ar NASA un vēl citām instancēm. Radās problēma, jo kosmosā viena lapa printējas daudz lēnāk – apmēram piecas stundas!

foto: ekrānuzņēmums no video
Kosmonauts Sergejs Rjazanskis ir īstens "Prāta vētras" fans. Lai kosmosā izprintētu šādu lapu, viņam bija nepieciešamas 5 stundas. Tādu lau bija diezgan daudz.

Visu dziesmas tekstu viņš tā arī nepaspēja izprintēt, jo viņam bija jābrauc mājās. Ir pants un piedziedājums, bet nav otrā panta. Tāpēc mēs taisām piefilmējumus, lai šo notikumu tomēr realizētu. Un es pēc tam domāju, kā mēs, četri, viņš augšā un vēl citi iesaistītie NEVIENS neiedomājāmies, ka tos vārdus taču varēja arī uzrakstīt uz lapas ar flomāsteru.

Visi bija ārprātā koncentrējušies uz ideju, kā ātrāk to tekstu kosmosā izprintēt. Taču, kā mēdz teikt, nav kļūdu, ir tikai laimīgi negadījumi. Tagad vismaz klipā parādīsies arī pati grupa,” atzina Kaspars Roga intervijā žurnālam “9vīri”.

Savukārt Renārs Kaupers piebilda: “Tieši tā! Un arī tas kosmonauts ir kolosāls vīrs – Sergejs Rjazanskis. Viņam ir lielisks Instagram konts, viņš nopietni aizraujas ar fotografēšanu.

Tur, kosmosā. Viņam ir arī krāšņa grāmata par to, kā Zeme izskatās no augšas. Šī lieliskā videoklipa finālā grupa satiekas ar šo kosmonautu. Mums tiešām bija gods jau uz Zemes paspiest viņam roku, un viņš uzdāvināja mums savu grāmatu.”

Uz to Kaspars piebilda:  “Tā bija viena no retajām reizēm, kad autogrāfus prasījām mēs.”

„Prāta vētra” „Latvijas radio 2” dziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2015” aizkulisēs

gallery icon