foto: Mārtiņš Ziders
“Jumprava” ar karalisku koncertu Jūrmalā sasniedz Jēzus vecumu
Grupa "Jumprava" Aigaru dienā ar koncertu Dzintaru koncertzālē nosvinēja 33. jubileju.
Slavenības
2017. gada 1. septembris, 12:40

“Jumprava” ar karalisku koncertu Jūrmalā sasniedz Jēzus vecumu

Kasjauns.lv

Hitu “Ziemeļmeita”, “Lēna upe”, “Ēna”, “Auto '98”, “Šeit lejā”, “Vēlreiz” un daudzu citu radītājiem grupai “Jumprava” šogad jau 33. Aigaru dienā “Jumprava”, kurā ir trīs Aigari ar lielisku koncertu uzstājās piepildītā Dzintaru koncertzālē.

Grupas "Jumprava" 33. jubilejas koncerta apmeklētāji

2017. gada 31. augustā Dzintaru koncertzālē tūkstošiem ļaužu noraudzījās grupas "Jumprava" 33. jubilejas koncertu.

gallery icon

Pēdējos gados par tradīciju kļuvis, ka Aigaros uz koncertu aicina šogad Jēzus vecumu (33) sasniegusī grupa “Jumprava”. Populārās, bet līdz šim koncertos neatskaņotās dziesmas dzirdējām un līdzi tām dziedājām Dzintaru koncertzālē, kur koncertā “Pa vējam” skanēja labi zināmās dziesmas, arī jauni skaņdarbi, un atjaunotas, sen neizpildītas dziesmas. Jubilejas reizē uz skatuves kāpa arī “Jumpravas” draugi – “Gain Fast”, “Otra puse”  un ekskluzīvi Aigaru dienai uz skatuves atgriezās deviņdesmito gadu kulta grupa “Nejautā”.

foto: Mārtiņš Ziders
Aigars Krēsla pie bungām bija izcils, un varēja manīt - viņam pašam tas ļoti patika.


Koncertu apmeklēja daudz sabiedrībā zināmu ļaužu. Ļoti uzkrītoss bija tas, ka koncertu apmeklēja jau pieredzi guvuši ļaudis, nevis puikas un skuķi, kuru īpatsvars ir lielākajā daļā šābrīža estrādes spīdeklīšu koncertos.


“Jumpravu” 1984. gada aprīlī izveidoja Ainārs Ašmanis, Māris Jurjāns, Ainars Vilde un Antonija Breidaka, bet vasarā tai pievienojās Hermanis Kaminskis, Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis un Aigars Grāvers. Tajā pašā gadā “Jumpravu” atstāja Vilde un Breidaka.

"Jumpravas" 33. jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē

2017. gada 31. augustā Dzintaru koncertzālē tūkstošiem ļaužu noraudzījās grupas "Jumprava" 33. jubilejas koncertu.

gallery icon

Grupa izpelnījās popularitāti ar dziesmām “Par rozēm” un “Mākonis”, kas iekļuva “Mikrofona '85” aptaujas populārāko dziesmu desmitniekā. 1986. gadā grupu atstāja Jurjāns un Kaminskis, bet tai pievienojās Aigars Krēsla un Aigars Grauba. Vēl pēc gada grupu atstāja vokālists Ingus Ulmanis un ģitārists Aigars Voitišķis, un kopš tā laika toni elektroniskās mūzikas grupā “Jumprava”, noteica Ainars Ašmanis un trīs Aigari – Krēsla, Grāvers un Grauba. Pēdējais no viņiem uz dažiem gadiem gan grupu bija pametis, bet pēcāk atgriezās.