Slavenības
2017. gada 9. jūlijs, 15:33

„Tobāgo!” atjaunotā versija beidzot sagaida pirmizrādi Valmierā

Kasjauns.lv

Valmieras pilsētas estrādē 7. jūnija notika traģikomiskās dziesmuspēles „Tobāgo!”, kuru veidojis režisors Vadis Liepiņš, pirmizrāde. Brīvdabas izrādi apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Dziesmuspēles „Tobāgo!” pirmizrāde Valmieras pilsētas estrādē

2017. gada 7. jūlijā Valmieras pilsētas estrādē notika „Tobāgo!” atjaunotās versijas pirmizrāde.

gallery icon
22

Atzīmējot šā gada gaviļnieku – komponista Ulda Marhilēviča un dzejnieces un dramaturģes Māras Zālītes – jubileju, kā arī 15 gadus kopš abu autoru traģikomiskās dziesmuspēles „Tobāgo!” pirmizrādes Dailes teātrī, šovasar „Tobāgo!” atjaunotā versija apceļo Latvijas pilsētu estrādes.
„Tobāgo!” titullomas izpildītāja ir Aija Dzērve, bet otru titullomu jaunajā iestudējumā atveido Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs. Pārējos tēlos iejutās Olga Dreģe, Indra Briķe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Valdis Liepiņš, Andris Bērziņš, Madara Botmane, Sarmīte Rubule un citi. Gan pirmizrādē Valmierā, gan pārējās izrādēs, kuras gaidāmas gan Jelgavā, gan Bauskā pie klavierēm būs pats mūzikas autors – komponists Uldis Marhilevičs. Pēc pirmizrādes notika neliela palustēšanās, kur aktieri mielojās ar uzkodām.
“Ir izaugusi vesela paaudze, kas šo izrādi, ko tolaik noskatījās tūkstošiem cilvēku, nav redzējusi, un man liekas – ja vēl nav redzēta “Tobāgo!”, tad šīs vasaras izrādes varētu būt labs iemesls to izdarīt,” atzīst izrādes libreta un dziesmu tekstu autore – dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte.