Bobs Dilans beidzot saņēmis Nobela prēmiju!
foto: REUTERS
Amerikāņu mūziķis Bobs Dilans beidzot ieradies pēc viņam piešķirtās Nobela prēmijas.
Slavenības
2017. gada 3. aprīlī, 10:01

Bobs Dilans beidzot saņēmis Nobela prēmiju!

LETA

Slavenais amerikāņu rokmūziķis Bobs Dilans beidzot saņēma aizvadītā gadā piešķirto Nobela prēmiju literatūrā - diplomu un medaļu viņam pasniedza 1. aprīļa pēcpusdienā privātā ceremonijā kādā Stokholmas viesnīcā.

Bobs Dilans beidzot saņēmis Nobela prēmiju!...

Nobela prēmijas tradicionāli tiek pasniegtas 10. decembrī – Nobela nāves 1896. gadā gadskārtā, tomēr Dilans pērn neieradās uz šo pasākumu savas aizņemtības dēļ.

Zviedrijas Akadēmijas locekļi pastāstīja, ka 75 gadus vecais Dilans saņēma prēmiju īsi pirms tam, kad viņš sestdienas vakarā uzstājās pirmajā no diviem koncertiem Stokholmā, uz kuriem visas biļetes ir izpārdotas. Privātajā ceremonijā saskaņā ar Dilana vēlmēm piedalījās tikai viens viņa personāla pārstāvis un Zviedrijas Akadēmijas locekļi, tai skaitā akadēmijas pastāvīgā sekretāre Sara Daniusa, kura arī apmeklēja viņa koncertu. Dilans šajā koncertā nepieminēja viņa saņemto Nobela prēmiju.

Dilanam vēl ir jānolasa Nobela prēmijas laureāta lekcija.  Parasti šīs lekcijas tiek nolasītas dažas dienas pirms 10. decembra ceremonijas, un lekcija ir obligāts priekšnoteikums 8 miljonu kronu (842 150 eiro) vērtās prēmijas naudas balvas saņemšanai. Tā ir jānolasa ne vēlāk kā 10. jūnijā, bet Sara Daniusa šonedēļ paziņoja, ka Dilana lekcija tiks ierakstīta un "nosūtīta vēlāk".

Dilana sestdienas koncerts notika dienu pēc tam, kad viņš izlaida triju disku albumu "Triplicate" ar klasiskām amerikāņu dziesmām. Pēc koncertiem Stokholmā Dilans uzstāsies Oslo, Kopenhāgenā, Zviedrijas dienvidu pilsētā Lundā un vairākās Vācijas pilsētās, tai skaitā Hamburgā.

LETA/kasjauns.lv/FOTO: Reuters/Scanpix/LETA