Skultes bērniem patīk Vinnijs Pūks
Slavenības
2009. gada 1. jūnijs, 14:33

Skultes bērniem patīk Vinnijs Pūks

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Evija Skulte uz Punktiņas un Antona pirmizrādi ieradās kopā ar visu ģimeni — vīru scenogrāfu Kristapu Skulti un dēliem Robertu (4) un Bruno (6).

Ne reizi vien Evija presei atzinusi, ka labprātāk pavadītu vairāk laika kopā ar bērniem. Īpaši saspringti mirkļi aktrisei esot pirms pirmizrādēm, taču tad vienmēr viņa mierina sevi ar domu, ka tas jau tikai uz brīdi un drīz atkal viss ieies vecajās sliedēs. Un tā no pirmizrādes uz pirmizrādi. Aktrise arī piebilst, ka viena bērna pieskatīšana un audzināšana vēl esot nieks, taču divi aktīvi žiperi — tas nu jau esot gluži kā darbiņš.

Viena no mīļākajām izrādēm

Pirmizrāde gan Skultēm bija atpūtas vakars — visa ģimene kopā, un pie reizes varēja arī pavērot, ko kolēģi sastrādājuši. „Punktiņu un Antonu jau vairākkārt esmu redzējusi. Šī Kestnera grāmata bērnībā bija man mīļākā. Un tieši tā, kā ir grāmatā, arī ir uztaisīta izrāde. Varēja gan būt nedaudz lustīgāk, raitāk, bet varbūt bērniem tieši šādi ir labāk uztvert,” vērtē aktrise. Viņa novērojusi, ka visvairāk bērniem paticis Velna Roberts. „Par Velna Robertu esmu sajūsmā — Siliņš (Dailes teātra aktieris Aldis Siliņš. — S. L.) to ļoti labi nospēlēja! Nekad iepriekš šis tēls nav redzēts tik smieklīgs!”

Tomēr Evija Skulte, aktrise būdama, pati spēlēt Punktiņas lomu negribētu. „Bērnus esmu daudz spēlējusi, un pirms desmit gadiem — jā, būtu priecīga par šādu lomu! Manuprāt, tā ir lieliska iespēja jaunai aktrisei sevi parādīt, bet šajā vecumā man jau gribas ko nopietnāku un dramatiskāku,” viņa vaļsirdīgi atzīst.

Punktiņa pret Vinniju Pūku

Lai arī Punktiņa un Antons ir viens no Skultes mīļākajiem bērnības stāstiem, kopā ar dēliem vakara pasaciņas vietā to vēl viņa nav lasījusi. „Šī grāmata ir vairāk domāta padsmitgadniekiem, un mani dēli šajā vecumā vēl neuztvers stāstā atklātās vecāku un bērnu attiecības,” domā Evija.

Taču tik un tā viņas dēliem izrāde ļoti patikusi. Tiesa, mājās šobrīd topā esot Vinnijs Pūks un viņa draugi. „Bērniem patika izrāde, viņi to skatījās ļoti aizrautīgi. Mēs tai iepriekš īpaši negatavojāmies, tikai pastāstījām un žurnālos parādījām, kuri aktieri spēlēs. Un dēli uzreiz atpazina, ka Punktiņa būs Elza no seriāla UgunsGrēks,” stāsta mamma. It īpaši puikām paticis Grāveļa tēls, kad viņa varonis ticis raustīts aiz deguna.

Sintija Lase/Foto: Mārtiņš Ziders