Kāpēc žūrija gremdē Aishu?
Slavenības
2009. gada 31. jūlijs, 14:26

Kāpēc žūrija gremdē Aishu?

Jauns.lv

Dziedātāja Olga Rajecka uzskata, ka „Jaunā viļņa” žūrijas vērtējums par Latvijas pārstāves Aishas otrās konkursa dienas priekšnesumu bijis nepelnīti zems.

„Aizvien uzskatu, ka Aishas lauciņš ir rokmūzika, taču melošu, ja teikšu, ka tas, kā viņa sevi parādīja uz skatuves, izpildot Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesma krievu valodā "Noč", bija slikti. Nekādā gadījumā! Aisha bija lieliska! Man viņa likās vienreizēja gan vokālā ziņā, gan arī tērps viņai izskatījās atbilstoši. Pat iedomāties nevarēju, ka Aishai varētu piestāvēt šāda stila kleita,” smaida Latvijas leģendārā estrādes māksliniece Olga Rajecka.

Ja Aishas pirmo uzstāšanos „Jaunajā vilnī” Olga vērojusi mājās, sēžot pie TV ekrāna, tad 30. jūlija koncertu dziedātāja baudījusi klātienē Dzintaru koncertzālē. Pasākuma laikā Olga iepazinusies ar kādiem Krievijas oligarhiem, un Aishas priekšnesumu visi vienā kompānijā skatījušies kopā. „Žūrijas vērtējums par Aishas dziedājumu bija salīdzinoši normāls, taču, pēc manām domām, atzīmes varēja būt arī labākas. Pat tie krievu oligarhi, kas Aishu uz skatuves vēroja aizgrābtiem skatieniem, izdzirdējuši žūrijas vērtējumu, bija šokēti un brīnījās: „Kāpēc žūrija tā „iegāž” jūsu meiteni?!” Nu skumji, ka tā,” nopūšas Olga.

Pēc koncerta Olga Rajecka Aishu pavadīja līdz viesnīcai, kur abas teju pus stundu veltīja priekšnesuma izvērtēšanai. Rajecka arī uzmundrināja Aishu pirms beidzamā priekšnesuma, sakot atzinīgus vārdus un sniedzot noderīgus padomus. „Galvenais – nepazaudē sevi!” viņa vairākkārt atgādināja. Olga atzina, ka apbrīno Aishu par viņas talantu un drosmi. „Kad 1987. gadā pati kā soliste piedalījos kādreiz populārajā konkursā „Jūrmala”, man bija daudz vieglāk. Aiz muguras bija orķestris, bet aizkulisēs ar mani visu laiku bija kopā ģimene un draugi. Mani atbalstīja Igors Miglinieks un viņa brālis, kā arī Imants Kalniņš. Taču Aishai šeit neviena nav! „Jaunā viļņa” konkursantiem nevienu nelaiž klāt. Pat satikties ar savu puisi Aishai šeit ir problemātiski. Bet mīļo cilvēku atbalsts taču tagad ir nepieciešams vairāk kā jelkad!” pārdzīvo Olga.

Atgādinām, ka dalību konkursā „Jaunais vilnis” Aisha noslēgs rīt, 1. augustā, ar šā gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē pirmoreiz izskanējušās dziesmas "You Really Got Me Going" jauno versiju. „Tā ir mana dziesma! Viss būs labi!” optimisma pilna ir Aisha.

Inta Mengiša/ Foto: Mārtiņš Purviņš