Vai Džeksons tiešām ir dzīvs? Analizē eksperti
Slavenības
2009. gada 7. septembris, 07:04

Vai Džeksons tiešām ir dzīvs? Analizē eksperti

Jauns.lv

Versija, ka popmūzikas karalis Maikls Džeksons patiesībā ir dzīvs klīst ne tikai ierindas fanu aprindās, skepsi pauduši arī neatkarīgi eksperti un ļaudis, kas dzīvo pēc šovbiznesa pasaules likumiem.

Ceturtdienas vakarā Losandželosas kapsētā "Forest Lawn Memorial Park" kapā guldītas popmūzikas karaļa Maikla Džeksona mirstīgās atliekas.

Privātā ceremonijā ģimenei un draugiem piedalījās arī tādas slavenības kā aktrise un tuva Džeksona draudzene Elizabete Teilore, beisbolists Barijs Bonds, aktieris Makolejs Kalkins, Mila Kunisa, mūziķe un Džeksona bijusī sieva Liza Marija Preslija un horeogrāfs Kenijs Ortega.

Nezināmu iemeslu dēļ Džeksonu ģimene neieradās laikā un ceremonijas sākums aizkavējās par divām stundām. 77 gadus vecā Teilore un citi bēru viesi bija spiesti gaidīt dziedātāja tuviniekus trīsdesmit grādu temperatūrā pēc Celsija. Daži viesi centās atvēsināties, vēdinoties ar programmiņām. Kopumā ceremoniju apmeklēja aptuveni 250 cilvēku.

Nekādu koncertu nebūs, drīzumā Maikls pazudīs

Džeksons nomira 25.jūnijā no sirds apstāšanās. Ceturtdien notikušās bēres nav pārliecinājušas daudzus par Maikla aiziešanas patiesajiem apstākļiem. Pazīstamā Krievijas biznesa lēdija, dziedātāja Dima Bilana producente Jana Rudkovska stāsta: „Brīdī, kad paziņoja par Džeksona nāvi, es atcerējos tikšanos ar vienu Rietumu mūzikas pasaules pārstāvi. Tā notika, kad Džeksons tik tikko izsludināja savu turneju, kurā bija iekļauti 50 koncerti.  Šis mūzikas menedžeris jau tad man sacīja: „Nekādu koncertu nebūs, drīzumā Maikls pazudīs. Un visa pasaule piedzīvos pašu grandiozāko gadsimta afēru!” Džeksona nāve ir izdevīga… viņam pašam. Nevienam nav noslēpums, ka pēdējos gados Džeksons krita arvien dziļāk bezdibenī – lielie parādi, atkarības, radošā stagnācija…” Rudkovska atgādina, ka uzreiz pēc mūziķa nāves visā pasaulē Džeksona dziesmas atkal sasniedza mūzikas topu virsotnes, viņa diski tika izpirkti dienas laikā.

 „Tas vienmēr ir bijis Džeksona sapnis– atkal patiesi justies kā Karalim. Tajā pašā laikā viņš alka miera. Un vēl Maikls vēlējās atbrīvoties no milzīgajiem parādiem. Nāve atrisināja visas viņa problēmas. Cilvēki, kuri bija klāt Džeksona pēdējā šova mēģinājumā, apgalvo: „ Uz skatuves Maikls nebūt neizskatījās slims un nevarīgs. Tomēr dažus mēnešus pirms tam viņš pārvietojās invalīda ratiņos , turpat arī sagaidīja savu 50 gadu jubileju. Un te pēkšņi tāds spēka pieplūdums! Viņš dejoja tā it kā viņam būtu nevis 50, bet 25 gadi!” Rudkovska, kura daudzus gadus dzīvojusi pasaules šovbiznesa aizkulisēs norāda, ka Džeksons ir liels aktieris. Par runām, ka pēdējā mēģinājumā nav uzstājies pats Džeksons, bet gan viņa dubultnieks, Rudkovska nemaz nebrīnās: „Džeksonam bija daudz dubultnieku. Viņš tos izmantoja tad, kad pats nevēlējās rādīties cilvēkos. Cilvēks, kas pēdējā mēģinājumā atradās uz skatuves nenodziedāja ne rindiņu, taču dejoja ļoti labi. Tas tāpēc, ka Džeksona kustības atdarināt ir iespējams, bet vokālu gan ne. Šis mēģinājums tika sarīkots tika tāpēc, lai nodrošinātu pasaulei „pēdējos Džeksona kadrus” . Tajos viņš izskatījās visai jauns un vesels. Tieši tāds Džeksons vēlējās palikt ļaužu atmiņās, lai pēc tam varētu atgriezties pavisam citā tēlā un atkal šokētu sabiedrību.”

Pēc pāris gadiem viņš atgriezīsies.

Uz jautājumu, kur gan mūziķis ar savu spilgto ārieni patlaban varētu slēpties, Rudkovska norāda: „Kā lai cilvēki zina, kāds Džeksons izskatās šobrīd? Pēdējos gadus Maikls savu seju slēpa aiz brillēm un lakata.  Pilnībā iespējams, ka viņš jau sen mainījis izskatu.”  Ja Džeksons ir dzīvs, tad viņš varētu atrasties kādā mierīgā vietā, lai atgūtu spēkus. Šajā laikā viņa neizdotās dziesmas nes milzu ienākumus, pēc grāmatām, kas sarakstītas par viņu, vēl vismaz gadu būs liels pieprasījums. „Pēc pāris gadiem viņš atgriezīsies,”  pārliecināta Bilana menedžere.

Šī versija, protams, priecē daudzus mūziķa piekritējus, taču vēl vairāk ir to, kuri būtu vīlušies dziedātājā, ja tā apstiprinātos. Ir arī citas versijas par Maikla aiziešanu. Proti, Džeksonam nokļūt viņā saulē kāds ir piepalīdzējis. Par slepkavību aizdomās tiek turēts Džeksona personīgais ārsts, kurš it kā nepareizi veicis sirds masāžu un elpināšanu. Džeksons esot gulējis gultā nevis, kā pareizi vajadzētu būt, uz cietas pamatnes. Spriežot pēc ierakstītās telefonsarunas ar ātro palīdzību, Džeksona personīgais ārsts bijis vienīgais, kurš zinājis patiesību. Tika ziņots arī par pretsāpju preparāta demerola pārdozēšanu, taču šo versiju nesen noliedza Džeksona advokāti. Tomēr teorija par to, ka ārsts mūziķi nogalinājis – netīšām vai arī pēc kāda pasūtījumu –  joprojām tiek uzskatīta kā viena no vadošajām.

Iesaistīti pat Irānas specdienesti?

Iespējamie varianti par to, kas varētu būt slepkavības organizētājs, ir visdažādākie – sākot no visai loģiskiem pieļāvumiem līdz pilnīgiem murgiem. Dažos medijos pat izskanējusi versija, ka mūziķa slepkavību sarīkojuši gaidāmās koncertturnejas organizatori, redzot, ka viņš fiziski nespēs izturēt 50 šovus pēc kārtas. Atsevišķi amerikāņu blogeri pauduši aizdomas, ka popmūzikas karali noslepkavojuši Irānas specdienesti – Džeksona nāve novērsusi pasaules mediju uzmanību no vēlēšanām Irānā, precīzāk – vēlētāju balsu skaitīšanas un protesta akcijām galvaspilsētā Teherānā. Dziedātāja nāve bijusi it kā izdevīga prezidentam Mahmudam Ahmadinedžadam.  Līdzīgas versijas interneta tīmekļos atrodamas ne mazums.

Trešā un oficiālā versija – viņš nomiris pats un bez jebkādas palīdzības. Uzreiz pēc Maikla nāves, Džeksona advokāts paziņoja, ka nav izbrīnīts par notikušo. Viņš apgalvo, ka mūziķis pēdējā laikā lietojis daudz medikamentu – gan stimulējošu, gan nomierinošu – un īsti labi nav juties. Ne velti viņam līdzās atradās kardiologs. Par Džeksona slikto veselību runājuši praktiski visi, kuri viņu pēdējā laikā bija redzējuši.

Avīze The Sun jau nākamajā dienā pēc Džeksona līķa ekspertīzes nāca klajā ar detalizētu rakstu par to, kādas šuves un pēdas no plastiskajām operācijām atklājuši mediķi. Tad arī tika ziņots, ka popmūzikas karalis medikamentiem ikdienas tērējis tūkstošiem latu, kaut gan pašam bijuši milzu parādi.

kasjauns.lv, FOTO: Bulls Press