Ušakovs sola doties blondīņu gājienā
Slavenības

Ušakovs sola doties blondīņu gājienā

Jauns.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs, 26. maijā apmeklējot bērnu ar īpašām vajadzībām rotaļu laukuma atklāšanu Kronvalda parkā, bija tik aizkustināts par Latvijas blondīņu asociācijas „Go blonde” veikumu, ka solīja sestdien ierasties uz nu jau par tradīciju kļuvušo blondīņu gājienu.

Ušakovs sola doties blondīņu gājienā...
Nils Ušakovs no blondīnēm – Agneses Zeltiņas un Marikas Ģedertes – atvadās līdz sestdienai.
Nils Ušakovs no blondīnēm – Agneses Zeltiņas un Marikas Ģedertes – atvadās līdz sestdienai.

Pirms gada izveidotā blondīņu asociācija paguvusi ne vien sarīkot starptautisku slavu ieguvušu gājienu, bet arī sniegt palīdzīgu roku bērniem ar īpašām vajadzībām. Piesaistot ziedojumus, ar blondīņu gādību trešdien Rīgas centrā tika atklāts pirmais publiskais rotaļlaukums bērniem ar kustību traucējumiem. Atklāšanas ceremonijā piedalījās Rīgas mērs Nils Ušakovs, SIA „Eko Investors” īpašnieks Viesturs Tamužs, lidsabiedrības „Air Baltic” prezidents Bertolts Fliks un kāds noslēpumains labvēlis no ASV Andrē Damarests, kurš projektam ziedojis 500 latu.

Apmēram 100 kvadrātmetru lielais rotaļlaukums (atrodams Kronvalda parkā Elizabetes un O.kalpaka bulvāra stūrī) ir unikāls ar to, ka tam ir gumijas segums, lai uz tā varētu pārvietoties ar ratiņiem. Tā izveidošanai izmantoti veselībai draudzīgi materiāli un krāsas. „Go Blonde” prezidente Marika Ģederte atzīst, ka asociācija ir diezgan netradicionāls risinājums, kā, pievēršot sabiedrības uzmanību, var palīdzēt citiem. „Eksistējot tikai gadu, jau veiksmīgi esam realizējuši četrus labdarības projektus,” lepna par paveikto ir Ģederte.

Bērnu rotaļu laukuma atklāšana Kronvalda parkā

Blondīnes Rīgai dāvina bērnu rotaļlaukumu

Paralēli labdarības projektiem Latvijas Blondīņu asociācija katru gadu maija pēdējā nedēļā rīko „Go Blonde” festivālu un parādi. Pērn Rīgā notikusī blondīņu parāde guva plašu pasaules mediju uzmanību, palīdzot Latvijai nokļūt vadošajos ziņu kanālos ar pozitīvu vēstījumu – “Latvija ir atradusi veidu, kā cīnīties ar krīzi”.

Festivāls „Go Blonde” notiks arī šogad – 28.un 29.maijā. 28. maijā aktivitātes noritēs Motormuzejā, bet 29. maijā pulksten 14 visi aicināti ar blondīnēm doties gājienā Rātslaukums–Doma laukums. Pulksten 15 paredzēts blondo dīvu koncerts.

Rīgas mērs Nils Ušakovs, lai arī pēc pasākuma bija steidzīgs, sarunā ar asociācijas prezidenti Mariku Ģederti precizēja blondīņu gājiena sākuma laiku, tādā veidā ļaujot cerēt atbalstītāju rindās sagaidīt arī viņu. Savukārt lidsabiedrības prezidents Bertolts Fliks zināja teikt, ka vairāki ārzemju biznesa partneri, ar kuriem viņam nedēļas nogalē paredzēta tikšanās, Latvijā uzkavēsies ilgāk, lai klātienē sekotu līdzi „blondajam” notikumam.

Blondo uzbrukums

Vita Zvaigznīte / Foto: Mārtiņš Purviņš, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva