Grupas „Melo-M” puiši izveido jaunu projektu „DaGamba” VIDEO
Slavenības
2011. gada 27. augusts, 08:22

Grupas „Melo-M” puiši izveido jaunu projektu „DaGamba” VIDEO

Jauns.lv

Divi čellistu grupas „Melo-M” dalībnieki Valters Pūce(23) un Antons Trocjuks (26) izveidojuši jaunu muzikālu apvienību „DaGamba” un 24.augustā prezentēja video pirmajam skaņdarbam „Aplis”.

Valters un Antons apgalvo, ka jaunā projekta izveidošana nenozīmē grupas „Melo-M”, kurā darbojas arī čellists Kārlis Auzāns, izjukšanu. „DaGamba” vienkārši ir projekts, kas muzicē citā žanrā – čellu spēle apvienojusies ar repu. Bez Antona un Valtera grupā darbojas arī trešais mūziķis – Ričards Čerenkovs. Pirmajam „DaGambas” skaņdarbam „Aplis” jeb „Circle” jau radīti arī viedoklipi – latviskajai versijai klips filmēts Rīgā, bet angļu dziesmai video tapis Ņujorkā.

Videoklipu producente un režisore Dace Pūce stāsta: “Darbs pie mūzikas klipu veidošanas bija ļoti aizraujošs un interesants. Rīgā, īsi pirms Jāņiem, nofilmējām un samontējām latviešu versiju, bet jūlijā jau tapa angļu versija, kas tika filmēta un montēta Ņujorkā. Abi videoklipi gan muzikāli, gan vizuāli ir ļoti atšķirīgi. Latviešu versijā tiek runāts par globālām un vispārīgām tēmām, bet angļu versija ir divu cilvēku attiecību stāsts. Tā kā angļu valodai ir savas priekšrocības, tad angļu versija tiks rādīta ne tikai Amerikā, bet arī Indijā, Brazīlijā un Slovākijā. Ceru, ka latviešu versija jau drīzumā sasniegs Latvijas televīzijas skatītājus.”

Video pirmizrāde, kā arī grupas pirmais koncerts notika 24.augustā klubā „Hamlets”. Starp skatītājiem, kuri bija sapulcējušies kuplā skaitā, varēja redzēt gan Valtera Pūces tēvu, komponistu Valtu Pūci, un mammu, klipa režisori Daci Pūci, gan aktrisi Leonardu Ķesteri, gan citus sabiedrībā zināmus ļaudis.

VIDEO: DaGamba „Aplis”
VIDEO: DaGamba „Circle”
VIDEO: DaGamba Filmēšanas aizkadri

Kasjauns.lv/ Foto: Juris Zariņš