Slavenības
2016. gada 10. novembris, 00:25

Latvijas mūziķu zieds sapulcē tūkstošus "MicRec" 20. jubilejā. FOTO

Jauns.lv

Ar fantastisku koncertu „Arēnā Rīga” aizvadīts ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti" 20. jubilejas lielkoncerts "20 gadi latviešu mūzikā". Ar dziesmām un dejām uzstājās teju vai visi Latvijas pēdējās divdesmitgades populārākie mūziķi, tostarp "Prāta vētra", "Pērkons", Laima Vaikule, Olga Rajecka un Roberts Gobziņš.

“MicRec” šajos gados ir izdevis vairāk nekā 550 dažādu nosaukumu un dažādu mākslinieku albumu, dziesmu izlases, EP un “maksī singlus”. Lielkoncertā ierakstu kompānija “Mikrofona ieraksti” atskatījās uz 20 gados paveikto, un apmeklētājus ar īpašiem priekšnesumiem priecēja tādi mākslinieki kā “Labvēlīgais Tips”, Laima Vaikule, „Līvi” un Buks, “bet bet”, “Menuets”, “Pērkons”, “Musiqq”, Uldis Marhilēvičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka un “Turaidas Roze”, “Zodiac”, Roberts Gobziņš, Agris Semēvics un daudzi citi.

 

Akadēmiskās mūzikas pusi „Arēnā Rīga” pārstāvēja Trīs tenori - Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs, Viņu ieskaņotais albums “Ziemassvētkos” ar projektu “5 tenori” (pievienojoties Kārlim Zariņam un Jānim Sproģim) savulaik bijis viens no veiksmīgākajiem “MicRec” Ziemassvētku ierakstiem un saņēmis arī Zelta albuma apbalvojumu. Trīs tenoriem koncertā uz skatuves pievienojās vīru koris “Frachori”.

Viesu vidū bija daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis, Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un pirmo lēdiju Ivetu Vējoni ieskaitot.

   

Kasjauns.lv / Foto: Nauris Garkaklis