Aplikāciju "Prāts Neprāts" mēneša laikā lejuplādējuši gandrīz 9000 lietotāju
Trakulīgākos autobraucējus pie prāta vest nespēj ne dzīvotgriba, ne tuvinieku asaras. To spēj paveikt vienīgi mobilā telefona aplikācija. Krāt punktus – tas ir tik mūsdienīgi!
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 14. janvārī, 12:39

Aplikāciju "Prāts Neprāts" mēneša laikā lejuplādējuši gandrīz 9000 lietotāju

Jauns.lv

Pats vārds “aplikācija” jaun vien izklausās pietiekami moderni. Un, kāpēc autobraukšanas prasmes neuzlabot ar mobilā telefona palīdzību? Tikpat moderni!

Mēneša laikā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas "Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!" ietvaros ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO atbalstu izveidoto bezmaksas mobilo aplikāciju "Prāts Neprāts" lejuplādējuši apmēram 2700 iPhone un 6300 Android tālruņu lietotāji. Izmantojot aplikāciju, Latvijas autovadītāji kopā nobraukuši vairāk nekā 92 tūkstošus kilometru.

Iespaidīgais lejuplāžu skaits liecina - aplikācija "Prāts Neprāts" ir apsteigusi lielāko daļu pēdējā laikā Latvijā radīto aplikāciju.

Ar šīs mobilās aplikācijas palīdzību ikviens autovadītājs var noteikt savu braukšanas stilu - vai tas ir drošs, pārliecinošs, agresīvs, pārgalvīgs vai bīstams, apdraudot sevi un apkārtējos. Aplikācija "Prāts Neprāts" pielāgota Latvijas ceļiem, izmantojot SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" interaktīvo ceļu karti un ceļu satiksmes noteikumus attiecīgā ceļā posmā. Uzsākot braucienu, šoferis tiek aicināts ieslēgt aplikāciju, internetu un atrašanās vietas pakalpojumus, kā arī noteikt savu braukšanu - ātrumu, paātrinājumu un bremzēšanu. Par katru braucienu tiek piešķirti punkti, maksimālais punktu skaits - desmit. Braucot prātīgi, ar aplikācijas palīdzību Latvijas autovadītāji krāj punktus, kas savukārt ļauj ar atlaidi iegādāties ERGO OCTA polisi. Laika posmā līdz šā gada 13. janvārim kopējais savākto punktu skaits jau sasniedzis 70 tūkstošus.

Kasjauns.lv, Foto: publicitātes foto