airBaltic atklāj Tehnisko akadēmiju
foto: Publicitātes
Jaunā Tehniskā akadēmija papildinās jau esošo airBaltic Training mācību programmu klāstu, kas iekļauj Pilotu akadēmiju, tehniskās apkopes apmācības, lidojumu apkalpes apmācības, salona apkalpes apmācības, virszemes personāla apmācības, instruktoru apmācības un citas.
Bizness un ekonomika
2024. gada 29. augustā, 16:06

airBaltic atklāj Tehnisko akadēmiju

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrība airBaltic svinīgā ceremonijā, kurā piedalījās jaunie studenti, viņu ģimenes, kā arī airBaltic, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Liepājas Valsts tehnikuma (LVT) pārstāvji, oficiāli atklāja Tehnisko akadēmiju.

Akadēmijas trīs specializētajās programmās uzņemti pirmie 57 studenti, kuri uzsāks studijas, lai kļūtu par profesionāliem lidmašīnu tehniķiem. Atklāšanas ceremonija notika lidsabiedrības tehniskajā angārā, kas atrodas RIX Rīgas Lidostas teritorijā.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda: "Jaunās Tehniskās akadēmijas atklāšana ir nozīmīga ne tikai airBaltic, bet arī Baltijas reģionam kopumā. Šī iniciatīva nodrošinās studentiem augsta līmeņa tehnisko izglītību un profesionālās prasmes, sagatavojot viņus veiksmīgai karjerai aviācijas nozarē. Kvalificēti un labi apmācīti profesionāļi ir jebkuras lidsabiedrības panākumu pamatā, tāpēc mēs nepārtraukti ieguldām mūsu komandas attīstībā, nodrošinot, ka airBaltic uztur visaugstākos standartus ar labākajiem profesionāļiem un inovatīviem tehnoloģiskiem risinājumiem tehniskās apkopes jomā."

"Studiju laikā studentiem iesaku maksimāli izmantot katru iespēju. Laiks, ko pavadīsiet Tehniskajā akadēmijā, sniegs jums praktiskas zināšanas, kā arī iemācīs sastrādāties komandā. Pieņemiet izaicinājumus ar zinātkāri, jo tie palīdzēs veicināt jūsu nākotnes panākumus aviācijas nozarē," piebilda Gauss.

airBaltic Tehniskā akadēmija, kura atrodas Rīgā un Liepājā, piedāvā praktiskas apmācības, kas koncentrējas uz moderno Airbus A220-300 lidmašīnu apkopi. Akadēmija atbalsta airBaltic mērķi līdz 2030.gadam pieņemt darbā un apmācīt gandrīz 400 jaunus aviācijas tehniskās apkopes speciālistus. Akadēmija ar trīs specializētām programmām nodrošina bezmaksas izglītību, iespēju apvienot darbu ar studijām, kā arī garantētu darbu augsti kvalificētā profesijā. Tehniskās akadēmijas atklāšana iezīmē papildu soli airBaltic sadarbībai ar citām augstskolām, nodrošinot prakses un mācību iespējas un ir lielisks papildinājums mūsu iekšējām tehniskās apmācības programmām jaunajiem speciālistiem.