foto: LETA
"airBaltic" patlaban neplāno pastāvīgus lidojumus uz Liepāju
Lidsabiedrība gaida un vērtēs, kāda ir un būs kopējā atsaucība pēc Liepājas reisiem.
Tūrisms
2024. gada 6. jūnijs, 07:43

"airBaltic" patlaban neplāno pastāvīgus lidojumus uz Liepāju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" patlaban pastāvīgus lidojumus uz Liepāju neplāno nodrošināt, tomēr diskusijas un plāni par šo lidojumu iespējamību tālākā nākotnē joprojām ir aktuāli un esoši lidsabiedrības dienas kārtībā, sacīja "airBaltic" sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.


Komentējot Liepājas un Dienvidkurzemes novada pašvaldību vadītāju aicinājumu nodrošināt starptautiskos lidojumus no Liepājas lidostas, lai veiksmīgi īstenotu projektu "Liepāja-Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027.gadā", Zilberts norādīja, ka šogad jūlijā un augustā "airBaltic" nodrošinās speciāli organizētus jeb "pop-up" lidojumus no Rīgas uz Liepāju.

Viņš papildināja, ka "pop-up" reisu pamatideja ir piedāvāt atsevišķus, speciāli organizētus reisus uz galamērķiem, kuriem ir potenciāls palielinātam periodiskam pieprasījumam.

"Ja "pop-up" koncepts sevi apliecinās praksē, tad maršrutu plānošanas ziņā "airBaltic" ir fleksibli, lai šāda veida lidojumus raiti ieplānotu un piedāvātu vēl, tostarp, iespējams, arī uz Liepājas-Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem," minēja Zilberts.

Tostarp viņš norādīja, ka kopumā šovasar ir ieplānoti seši turp un seši atpakaļ reisi maršrutā starp Rīgu un Liepāju, kā arī pieprasījums ir pieaugošs un, novērojams, ka interese ir, taču brīvas vietas vēl ir pieejamas.

"Ir daļa pasažieru, kas šos Liepājas speciālos lidojumus izmantos, lai lidotu tranzītā caur Rīgu tālāk uz citām valstīm. Tāpat redzama tendence, ka lielāks pieprasījums patlaban ir pēc vienvirziena lidojumiem uz Liepāju," informēja Zilberts.

"airBaltic" pārstāvis norādīja, ka lidsabiedrība gaida un vērtēs, kāda ir un būs kopējā atsaucība pēc Liepājas reisiem, tādējādi secinot, kāds apmēram varētu būt pieprasījums pēc šādiem lidojumiem.

Komentējot pastāvīgu reisu nodrošināšanu uz Liepājas lidostu, Zilberts sacīja, ka lidmašīnā "Airbus A220-300" ir 145 vietas, kuras arī būtu jāizpilda, bet arī visu vietu aizpildīšanas gadījumā būtu nepieciešams valsts vai pašvaldību atbalsts. Tomēr konkrētu dotāciju apmēru Zilberts nesniedza, norādot, ka patlaban par to ir pāragri spriest, jo tas galvenokārt ir atkarīgs no konkrētās situācijas, tostarp degvielas cenām.

Kā zināms, "airBaltic" lidojumus no Rīgas uz Liepāju pārtrauca 2020.gada oktobrī, kad ceļošanas ierobežojumu dēļ pieprasījums pēc šiem reisiem bija zems.