Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bizness un ekonomika

Kaļķu ielas pārtapšanai par iepirkšanās ielu "Baltic RE Group" Vecrīgā iegādājies vairākas ēkas

Jauns.lv

Nekustamo īpašumu uzņēmums "Baltic RE Group", kas iecerējis Kaļķu ielu Rīgā pārveidot par ģimenēm draudzīgu iepirkšanās ielu, Vecrīgā iegādājies vairākas ēkas par kopējo summu 28 miljoni eiro.

Kā šodien preses konferencē informēja uzņēmuma pārstāvji, kopumā iegādāti seši nekustamie īpašumi - Kaļķu ielā 15, Kaļķu ielā 12/14, Kaļķu ielā 6 un Kungu ielā 1, kā arī Krāmu ielā 2 un Šķūņu ielā 19.

Kopējā iznomājamā platībā šajās ēkās būs 14 000 kvadrātmetru, kuros plānotas vietas 35 vietējiem un ārvalstu nomniekiem.

"Baltic RE Group" izpilddirektors Džovanni Dalla Zonka preses konferencē informēja, ka tieši "ABLV Bank" spēja novērtēt projekta perspektīvas un piedāvāt ilgtermiņa risinājumu 28 miljonu eiro finansējuma piešķiršanai, kam par nodrošinājumu kalpo sešas ēkas, iznomājamā platība un potenciālā naudas plūsma, ko nākotnē veidos plānotie 35 nomnieki.

Dalla Zonka piebilda, ka Kaļķu iela būs kā viens liels tirdzniecības centrs, kas sadalīts vairākās atsevišķi pārvaldāmās ēkās ielas garumā un tas palīdz sadalīt riskus. "Te nebūs "high end" zīmolu, orientēsimies uz ģimenei draudzīgiem zīmoliem, piemēram, tādiem kā "Zara" vai "Tommy Hilfiger"," sacīja Dalla Zonka.

Viņš piebilda, ka Vecrīgā nebūs problēmu atrast nomniekus, jo telpas šajā Rīgas daļā reti kad ir tukšas. Dalla Zonka norādīja, ka investīcijas īpašumos tiks turpinātas un sadarbība ar "ABLV Bank" paredzēta ilgtermiņā.

Iegādātās ēkas tiks rekonstruētas atbilstoši jauno nomnieku prasībām, tā rezultātā Vecrīgas vide kļūs draudzīgāka tiem, kas vēlas iepirkties un atpūsties Rīgas centrā.

"ABLV Bank" padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs sacīja, ka noslēgtais portfeļu kredīts uzskatāmi ilustrē bankas attieksmi un vērtības, un norādīja, ka "ABLV Bank" kļuvusi par ilgtermiņa finanšu partneri "Baltic RE Group".

Fiļs arī norādīja, ka "ABLV Bank" ar labdarības fonda "ABLV Cheritable Foundation" starpniecību un "Baltic RE Group" nākamajos divos gados ieguldīs 50 000 eiro labiekārtošanas projektā, kas piesaistīs iedzīvotājus Vecrīgai.

Tāpat tiks sniegts atbalsts aktivitātēm, ko veic asociācija "Kaļķu&Sides". Asociācijā apvienojušies mazumtirgotāji un namīpašnieki no visas Vecrīgas ar mērķi uzlabot un popularizēt Kaļķu ielas un tai blakus esošo ielu tēlu, piesaistot jaunus veikalus, piedāvājot jaunus pasākumus, atdodot šai apkārtnei tai pienākošos nozīmi un padarot šo vietu pievilcīgu Rīgas iedzīvotājiem un ģimenēm.

Kā ziņots, februārī ir noslēdzies vērienīgs nekustamo īpašumu darījums, līdz ar to Vecrīgas galvenā artērija Kaļķu iela kļūs par ģimenēm draudzīgu iepirkšanās ielu, informēja "ABLV Bank".

Ar "ABLV Bank" atbalstu un partnerību nekustamo īpašumu uzņēmums AS "Baltic RE Group" ir iegādājies vairākas ēkas, kurās plānots papildināt jau esošo nomnieku profilu ar vairākiem jauniem zīmoliem, tādējādi veidojot Vecrīgas vidi draudzīgāku tieši tiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, kuri vēlas iepirkties kvalitatīvā vidē pašā pilsētas sirdī.

Jau ziņots, ka jau 2013.gada sākumā nekustamo īpašumu fonds "BPT Secura" ar nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma "Newsec" starpniecību pārdevis vienu no saviem augstākās klases īpašumiem - vēsturisko biroju ēku Kaļķu ielā 15. Tā pārdota Itālijas uzņēmuma "Baltic RE Group" meitasuzņēmumam - SIA "Key 15".

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2013.gadā reģistrētās AS "Baltic RE Group" pamatkapitāls ir 5 200 000 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Džovanni Dalla Zonka, bet padomes priekšsēdētājs - Aleksandrs Mahajevs.

LETA