foto: Evija Trifanova/LETA
Kariņš uzņēmējus brīdina būt gataviem turpināt Krievijas tirgus izolāciju visos līmeņos
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
Bizness un ekonomika
2023. gada 7. decembris, 20:42

Kariņš uzņēmējus brīdina būt gataviem turpināt Krievijas tirgus izolāciju visos līmeņos

Jauns.lv/LETA

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) aicina uzņēmējus būt gataviem turpināt Krievijas tirgus izolāciju visos līmeņos, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Kariņš ceturtdien tikās ar uzņēmējiem un uzņēmumu organizāciju pārstāvjiem, lai iepazīstinātu ar paveikto šajā gadā un iecerētajiem mērķiem valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos nākamajā gadā. Ministrs uz sarunu aicināja dažādu uzņēmējdarbības nozaru pārstāvjus, lai uzklausītu to izvirzītās prioritātes un skatījumu par eksportu un investīcijām.

Diskusijā ar ārlietu ministru uzņēmēji runāja par problēmām saistībā ar importu un apgrūtināto izejvielu pieejamību Krievijas agresijas Ukrainā ietekmē.

Tikšanās laikā Kariņš iezīmēja starptautiskās aktualitātes un to ietekmi uzņēmējdarbības vidē, uzsverot nepieciešamību sadarboties ar "līdzīgi domājošajiem partneriem" - NATO, ES un OECD dalībvalstīm. "Vienlaikus nākotnē svarīga ir atvērtība strauji augošiem tirgiem - Āfrikas un Latīņamerikas valstīm," atzīmēja ministrs.

Kariņš izcēlis Latvijas tehnoloģiju un drošības nozares uzņēmumu risinājumu nozīmi Ukrainas atbalstam, kā arī plaši sniegto palīdzību līdz šim.

Ministrs arī apliecināja ārlietu dienesta gatavību iepazīstināt ārvalstu delegācijas un amatpersonas ar Latvijas uzņēmumiem. Tāpat mūsu vēstniecības turpinās atbalstīt uzņēmējus ārvalstīs.

Sarunā piedalījās pārstāvji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets", Latvijas Kokrūpniecības federācijas, Tīro tehnoloģiju klastera "Cleantech Latvia", Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas, Latvijas jaunuzņēmumu asociācijas, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas, fonda "Uzņēmēji mieram" un "Twitter konvoja" veidotājs Reinis Pozņaks.

Ar šo diskusiju ārlietu ministrs turpina konsultācijas ar ekspertiem, uzņēmējiem, nevalstiskā sektora pārstāvjiem par paveikto un iecerēto valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos, informēja ĀM. Konsultācijas tiek organizētas saistībā ar izstrādes procesā esošo ārpolitikas ziņojumu. Nākamā gada sākumā tas tiks iesniegts izskatīšanai valdībā, un 2024.gada janvārī ārlietu ministrs to apspriedīs Saeimas ikgadējās ārpolitikas debatēs.