foto: Pixabay.com/garten-gg
Trīs populāras Eiropas pilsētas, kuras labāk apmeklēt ziemā
Venēcija.
Tūrisms
2023. gada 22. oktobris, 06:17

Trīs populāras Eiropas pilsētas, kuras labāk apmeklēt ziemā

Jauns.lv

Pieredzējusī ceļotāja Deila Pētersone uzskaitījusi trīs populāras pilsētas Eiropā, kuras labāk apmeklēt ziemā, nevis vasarā.

Savā blogā "Travel Off Path" viņa paskaidroja, ka viņai laimējies šajās vietās pabūt gan ziemā, gan vasarā – un viņa var nosaukt uzreiz vairākus iemeslus, kāpēc ziemas mēnešos tur ir daudz patīkamāk atpūsties.

Pēc viņas teiktā, šiem trim virzieniem ir vairākas kopīgas iezīmes: tās visas ir neticami populāras, piesaistot miljoniem apmeklētāju katru gadu un tās visas cieš no pārmērīga tūrisma.

Eiropas top lokācijas, kuras vislabāk apmeklēt ziemā

1. Venēcija, Itālija. Kā raksta Pētersone, Venēcija ir patiesi burvīga vieta ar elpu aizraujošu arhitektūru un simtiem tiltu un kanālu. Tomēr vasaras mēnešos šīs pilsētas apmeklējums var atgādināt pārpildīta tematiskā parka, nevis vēsturiskas pilsētas apmeklējumu. Pūlis kļuvis tik milzīgs, ka drīzumā Venēcija ieviesīs ieejas maksu pilsētā sastrēgumstundās 5 eiro apmērā.

"Bet Venēcija ziemā ir pavisam cits stāsts. Pūļa tikpat kā nav, un, lai gan laiks var būt vēss un apmācies, tas pastiprina drūmo un noslēpumaino pilsētas atmosfēru. Ziema ir arī labākais laiks apmeklējumam par zemākām cenām: vidējās viesnīcu cenas krītas par vairāk nekā 50%, salīdzinot ar vasaras mēnešiem," raksta bloga autore.

2. Dubrovnika, Horvātija. Tāpat kā Venēcija, arī šī pilsēta smagi cieš no pārmērīga tūrisma (Kopš šīs vasaras Horvātijā pat ir ieviesti vairāki ierobežojumi tūristiem.) Arī Dubrovnikā pēdējo dažu gadu laikā bija vērojams straujš cenu kāpums, īpaši pēc oficiālas pievienošanās Šengenas zonai un eiro kā valūtas pieņemšanas 2023. gada sākumā, raksta blogere.

"Ziema ir mans mīļākais laiks Dubrovnikas apmeklējumam, jo šeit ir ļoti maz tūristu, un jūs varat baudīt tādas aktivitātes kā pastaiga pa pilsētas mūriem bez pūļa klāt. Varbūt ir par aukstu, lai dotos uz pludmali vai peldētos Adrijas jūrā, bet te joprojām ir saulains un silts, bet vidējā temperatūra ziemā sasniedz +10 grādus pēc Celsija," norāda Pētersone.

3. Barselona, Spānija. Kā norāda materiāla autore, lai gan Barselonas apmeklējumam vasarā noteikti ir savi plusi – var doties uz pludmali, šeit notiek neskaitāmi koncerti un festivāli –, ir arī daudzi mīnusi. Vasarā Barselonā var būt neciešami karsts, un šeit ir ļoti daudz cilvēku. Tas saistīts ar to, ka Barselona ir liela kruīzu osta, tāpēc kruīzu tūristi pilsētu pārpludina vasaras mēnešos.

"Ziemā šeit netrūkst izklaides. Varat izbaudīt visu, ko spēj piedāvāt pilsēta, ar daudz mazāku cilvēku skaitu un zemākām cenām. Turklāt Barselonā Vidusjūras klimats... Man patīk pilsēta Ziemassvētku sezonas laikā," raksta Pētersone.

"Kopumā Venēcija, Dubrovnika un Barselona ir trīs Eiropas pilsētas, kuras noteikti labprātāk apmeklēju ziemā, nevis vasarā. Ziemā jums nebūs jāsaskaras milzīgiem cilvēku pūļiem, augstām cenām vai ļoti karstu laiku. Jūs varat izbaudīt šos galamērķus bez tūristu pūļiem uz kruīza laineriem un izmantot zemākas cenas starpsezonā," rezumē blogere.